Auto tepisi

Važnost tepiha za auto

Guma tepisi za auto je za jednostavno održavanje

Kako što je naglašeno na početku, postoje tekstilni i gumeni tepisi za automobile. Najveća prednost gumenih tepiha za auto je to što se lakše čiste te su otporni na vodu. Možete ih sami očistiti u autopraonici tako što ih izvadite i polijete vodom, iščetkate i vratite u vozilo nakon što su se ocijedili. Tom činjenicom dolazimo i do toga da ako imate gumi tepihe za auto, nećete morati brinuti o vanjskim vremenskim uvjetima tijekom njihovog čišćenja. 

Auto tepisi

Također, gumi tepisi za auto odlično zadržavaju prljavštinu pa ne morate brinuti jeste li u automobil ušli blatnjave obuće te gdje ćete odložiti mokar kišobran. Sve što trebate napraviti je izvaditi ih i ocijediti višak vode ili ih oprati, ako su uprljani blatom. Ono što se najčešće navodi kao nedostatak automobilskih gumenih tepiha je njihova estetika. Naime, oni najčešće dolaze samo u crnoj boji te nisu posebno elegantni.

Korito prtljažnika za dodatnu čistoću

Osim tepiha, iz ponude autoopreme se može odabrati i automobilsko korito prtljažnika, posebno ono izrađena od gume. Gumeno korito prtljažnika smatra se najboljom i najefikasnijom zaštitom za prtljažnik automobila, a istodobno je i vrlo isplativ jer nema visoku cijenu. Korito za prtljažnik auta štiti originalni izgled automobila te se dimenzijama potpuno prilagođava prtljažniku.

Video: Tipska korita za prtljažnik

Kako na dno svog prtljažnika ne biste morali stavljati deke ili vrećice kako biste ga zaštitili od prljavštine i vlage, najbolji izbor je kupnja gumenog korita za prtljažnik jer on u potpunosti štiti  prtljažnik od prljavštine i vlage jer je odgovarajućih dimenzija i vodootporan.

Ako do sada već niste koristili korito prtljažnika, evo nekoliko osnovnih uputa za njegovo postavljanje u prtljažnik automobila i održavanje prtljažnika: 

  • prije postavljanja dobro očistite prtljažnik
  • nakon nekoliko korištenja i prenošenja stvari, vadite korito te njega i okolni prostor prtljažnika usisavajte i perite
  • gumeno korito za prtljažnik perite vodom i osušite prije vraćanja u prtljažnik

Brojne trgovine s autodijelovima i autoopremom, kao što je Withcar, nude veliki izbor ovog odličnog dodatka za auto pa provjerite njihovu ponudu i odlučite se za najbolji model.