Zamjenski autodijelovi

Originalni i zamjenski autodijelovi

Automobili su svake godine sve napredniji. Ono što je možda prije nekoliko godina izgledalo kao znanstvena fantastika, danas se već prodaje u obliku serijske opreme u nekim luskuznim automobilima. Činjenica je da automobile danas mnogi ljudi voze dugi niz godina jer si ne mogu priuštiti njihovu čestu zamjenu. Jedino što će se vremenom biti potrebno je zamjena autodijelova.
Oni se jednostavno troše i neki ćete morati zamijeniti zbog kvara, a neki će jednostavno biti dotrajali i bit će im potrebna zamjena. Srećom, njihovo tržište je vrlo raznoliko pa ne biste trebali imati problema s pronalaskom onih odgovarajućih.

Originalni ili zamjenski autodijelovi

U brojnim trgovinama u kojima se prodaje auto oprema, uglavnom se nude zamjenski autodijelovi. Originalni se uglavnom naručuju putem ovlaštenog prodavača vaše marke automobila. A mnogima je to vječita dvojba, za koje se odlučiti. Najveća prednost originalnih je u tome što ste potpuno sigurni da je riječ o dijelu kojeg je proizveo proizvođač vašeg automobila te da bi on trebao biti identičan onome kojeg mijenjate. S druge strane, cijena je ipak nešto viša.

Zamjenski autodijelovi
auto parts

Kada je u pitanju cijena, rezervni autodijelovi su ovdje u velikoj prednosti. Oni su dosta jefitniji od originalnih i mnogi će se upravo zbog toga odlučiti za njih. No, to nipošto ne znači da su oni loši ili da možete očekivati da će se prije pokvariti ili istrošiti. Tržište autodijelovima se neprestano razvija zbog velike potražnje. Stoga se tvrtke koje ih izrađuju trude izrađivati što kvalitetnije rezervne dijelove za auto kako bi uspjeli opstati na tržištu.

Jamstvo na originalne autodijelove

Kada kupite novi automobil, dobit ćete određeno jamstvo proizvođača da će sve savršeno funkcionirati određeno vrijeme. Neki proizvođači idu i korak dalje ta daju posebna jamstva na određene dijelove, primjerice na motor, limariju i slično. Isto tako, kad kupite originalni rezervni dio, u većini slučajeva ćete i na njega dobiti novo jamstvo pa ste donekle sigurni određeni vremenski period.
U svakom slučaju, ako vam se pokvari neki dio koje je pokriven jamstvom, svakako iskoristite svoja prava i tražite od proizvođača da vam nadomjesti pokvereni dio s originalnim.

Zamjenski autodijelovi

Veliki izbor i šarolike cijene autodijelova

Zaputite li se u neku specijaliziranu trgovinu u kojoj se prodaju autodijelovi, naići ćete na vrlo veliki izbor, ali i veliki raspon cijena. Naravno, cijene ovisi o pojedinim vrstama i proizvođačima, a na svakome je da procijeni što mu se najviše isplati. A evo nešto od onoga što možete pronaći u takvim trgovinama:

  • Rasvjeta – dostupne su razne žarulje te zamjenski žmigavci, prednja i stražnja svjetla, pozicijska svjetla, itd.
  • Rashladni sustavi – razne vrste hladnjaka (za vodu, klimu, ulje), kompresori, ventilatori
  • Ovjes i pogon – ležajevi, sustav za kočenje, itd
  • Karoserija – blatobrani, rubnjaci, pragovi, itd.
  • Akumulatori – razne vrste i snage

Naravno, izbor u svakoj trgovini nije isti te ćete ponekad možda morati obići nekoliko trgovina kako biste pronašli baš ono što tražite.

Jačanje internetske prodaje

Iako su do prije nekoliko godina jedina opcija za kupnju bilo kakvih dodataka za auto bile lokalne trgovine, situacija je danas bitno drugačija. Danas su autodijelovi lako dostupni i putem interneta. Neke od njih, primjerice internetska trgovina Silux, specijalizirale su se za prodaju velikog asortimana za razne modele automobila. Mogućnost jednostavnog pretraživanja putem tražilica bit će odlična pomoć pri traženju odgovarajućih rezervnih dijelova.

https://www.youtube.com/watch?v=ksYfIv-8IYo

Odlično raspođeni proizvodi po raznim kategorijama su mnogima jedan od glavnih razloga zašto se odlučiti za kupnju rezervnih autodijelova putem Interneta.

Još niža cijena pri kupnji putem Interneta

Bitan aspekt zbog kojeg se mnogi koriste internetskim trgovinama je i konačna cijena. A u većini slučajeva je ona ipak dosta niža nego što je to slučaj s lokalnim trgovinama. No, nemojte da vas to iznenadi ili da pomislite da su autodijelovi koji se prodaju na ovaj način lošije kvalitete. Riječ je samo o manjim troškovima poslovanja.

Internetske trgovine imaju puno manje ukupne troškove, ne moraju plaćati skupe najmove za prostor trgovine, a također ne moraju plaćati niti veliki broj zaposlenika, u slučaju da imaju više poslovnica. Sve se može voditi iz jednog centra, koji ujedno služi i kao skladište iz kojeg se vrši dostava prema kupcima.

Kada se sve to uzme u obzir, računica je vrlo jednostavna. Uvijek se isplati provjeriti što vam sve mogu ponuditi i internetske trgovine, poput ranije spomenute internetske trgovine Silux, te se odlučiti za najpovoljniju i najprihvatljiviju opciju.

Ispraznio ti se akumulator i prisilio te na neočekivan zastoj? To si nemoj nikada dopustiti te još prije takve situacije kupi novi akumulator. Čitajte više …