hrvatski hosting internetskih stranica

Što vam može ponuditi hrvatski hosting web stranica

Posjedovanje web stranica u današnje vrijeme je iznimno važno. Imate li neku svoju tvrtku i prodajete li neki proizvod ili usluge, bez obzira koliko oni bili dobri, teško se probiti na tržištu. Srećom, uz malo više truda, lakše ćete doći do uspjeha, a ključ svega je internet. Danas mnogi internet koriste za bilo kakvu potragu za informacijama i ako nešto ne nađu na internetu, neće tražiti dalje. Zato je važno da imate web stranice.

Kako bi ih mogli smjestiti negdje na internet, morat ćete ugovoriti hosting internetskih stranica, odnosno uslugu koja vam omogućuje da ih smjestite na neki server.

Više o načinu funkcioniranja smještaja web stranica

Kao što je spomenuto u uvodu, hosting internetskih stranica je usluga koju ćete ugovoriti i koja će vam omogućiti da ih postavite negdje na internet kako bi one stalno bile dostupne korisnicima. Kada to ne biste ugovorili, trebali biste ih smjestiti na svoje računalo koje bi moralo biti stalno upaljeno i stalno povezano na internet. Naravno, takva mogućnost se većini neće svidjeti pa će ugovoriti navedenu uslugu.

Prilikom ugovaranja moći ćete odabrati različite vrste, kao što su:

  • Dijeljeni hosting
  • VPS
  • Namjenski server

Taođer, putem brojnih tvrtki ćete moći usput ugovoriti i razne druge srodne usluge koje bi vam mogle zatrebati, kao što su SSL certifikat, registracija domene i sl. Nerijetko je najbolje ugovoriti sve te usluge putem iste tvrtke jer ćete tako proći jeftinije.

Domaća i strana informatička rješenja

Kada ugovarate gore navedene usluge, morat ćete riješiti još jednu dvojbu, a to je hoćete li ugovoriti usluge putem neke domaće ili strane tvrtke. Važno je odmah napomenuti da hrvatski hosting web stranica ne zaostaje nimalo za rješenjima stranih tvrtki. To znači da ćete ugovoranjem tih usluga putem neke domaće tvrtke dobiti istu razinu usluge, a također ćete moći birati između više manje svih vrsta i dodatnih usluga koje nude strane tvrtke.

Hrvatski hosting web stranica za web stranice u Hrvatskoj
Hrvatski hosting web stranica ne zaostaje nimalo za rješenjima stranih tvrtki. Dobiti ćete istu razinu usluge, a također ćete moći birati između više manje svih vrsta i dodatnih usluga.

Osim toga, domaće tvrtke imaju i određene prednosti koje će nekima više odgovarati pa će to biti glavni razlog za ugovaranje hrvatskog hostinga internetskih stranica.

Server u Hrvatskoj kao veliki plus

Jedna od najvećih prednosti koje ima hrvatski hosting web stranica u odnosu na rješenje stranih tvrtki je da se možete odlučiti za ugovaranje smještaja na nekom serveru koji se nalazi u Hrvatskoj. Upravo ta činjenica je iznimno bitna korisnicima koji su primarno fokusirani na domaće tržište. Danas korisnici cijene brzinu otvaranja web stranica i ako se nalaze na hrvatskom serveru, to znači da će se korisnicima iz Hrvatske iznimno brzo otvarati.

Jedan od najvećih hosting providera za hrvatski hosting internetskih stranica vam nudi samo najnovije tehnologije a prije svega sigurnost i pouzdanost u pruženim uslugama

Iako se to možda nekima čini kao sitnica, upravo takve stvari mogu napraviti veliku razliku i drastično utjecati na vaše poslovanje. Stoga, ako imate web stranice i ciljano tržište vam je Hrvatska, onda je hrvatski hosting internetskih stranica odlično rješenje.

Kako odabrati prikladan hosting internetskih stranica

Mnogi korisnici će se naći pred problemom jer neće znati za koji hosting internetskih stranica da se odluče. No, to također ne bi trebao biti veliki problem.

Imate li neke osobne web stranice, onda će vam biti dovoljan i dijeljeni web hosting koji spada u najjednostavniju vrstu, ali ima određena ograničenja koja vam u tom slučaju ne bi trebala smetati.

Imate li neke važne poslovne web stranice, onda ne biste smjeli razmišljati o ničem jeftinijem od VPS hostinga ili namjenskog servera. Te dvije usluge mogu vam pružiti sve potrebno, a ako imate web shop, onda je i SSL certifikat još jedna od usluga koju se svakako isplati ugovoriti.

Zašto je važan internetski SSL certifikat

SSL certifikat na internetu predstavlja određenu zaštitu za neku web stranicu, odnosno za korisnika koji je posjećuje. On je zadužen za šifriranje podataka koji se šalje između korisnika i servera na kojem se web stranica nalazi. To su svi oni osjetljivi podaci poput brojeva kreditnih kartica, osobnih podataka i slično. Ako bi se haker domagao takvih podataka, mogao bi ih zloupotrijebiti.

SSL certifikat je zadužen za šifriranje podataka
SSL certifikat je zadužen za šifriranje podataka koji se šalje između korisnika i servera na kojem se web stranica nalazi.

Tu na scenu stupa internetski SSL certifikat koji pomoću javnog i privatnog ključa šifrira tu komunikaciju i čak i da je neki haker presretne, neće je moći dešifrirati. SSL certifikat za web stranice se može ugovoriti putem brojnih informatičkih tvrtki koje nude razne usluge. Također ga možete ugovoriti putem neke domaće ili strane tvrtke i možete se odlučiti za razne vrste. Imate li neku web stranicu na koju korisnici šalju određene podatke, onda je SSL certifikat nešto što biste svakako trebali ugovoriti.