Cordyceps je mnogima još relativno nepoznata biljka

Cordyceps je kod nas još prilično nepoznata biljka te je važno krenuti od samog početka kako bi svaki pojedinac stekao osnovna znanja i informacije o njoj. Razlog za to je njezina nevjerovatna priroda, sposobnost i djelovanje na naše zdravlje, koja je još uvijek, zbog neznanja i neupučenosti prilično neiskorištena. A svi oni koji su se pobliže upoznali s njezinim svojstvima, znaju koliko je ond dobra za ljudsko tijelo.

Osnovne informacije o Cordycepsu

Cordyceps je zapravo gljiva koje se primjenjuje za liječenje i prevenciju bolesti već više od tisuću godina. U mnogim starim narodima i kulturama, primjerice kod Kineza, ona je poznata kao čudotvorna biljka, te su njezina svojstva opisivali kao talismanska.

Cordyceps raste na visinama od preko tri i pol tisuće metara iznad nadmorske visine te preživljava u nezamislivim uvjetima. Stoga je snaga koju unosimo preko te biljke u svoj organizam nevjerovatno velika i ljekovita. Ličinka biljke Cordycepsa preživljava na način da se hrani korjenjem planinskih biljaka, pogotovo višebojnim dvornikom, astragalusom i ofiopogonom. To je razlog zašto u sebi sadrži spojeve i biološke komponente visokih planina koje naš organizam ne može naći nigdje drugdje te mu pruža nezamislivu snagu u liječenju i prevenciji bolesti.

Cordyceps i njegova ljekovita svojstva

Glavna prednost ove biljke i ono po čemu je stekla prvotnu slavu je njezino djelovanje na ljudski imunitet. Ne samo da Cordyceps pojačava naš imunitet braneći nas od bolesti, već nas brani i od nas samih, kada naš vlastiti imunitet prekomjerno reagira. Prirodni je antibiotik te djeluje protiv mnogobrojnih patogenih bakterija. Pri mnogim onkološkim stanjima, u kombinaciji s medicinskim lijekovima i drugim prirodnim terapijama, daje vrhunske rezultate. Razlog tome je što Cordyceps potiče proizvodnju melatonina, univerzalnog antioksidansa s moćnim djelovanjem protiv raka.

Isto tako, ima protuupalno djelovanje te nadmašuje mnoge najpopularnije lijekove. Također liječi giht, artritis i reumu. Osim toga, Cordyceps pomaže i kod kroničnog umora, smanjuje nivo lipida u krvi i djeluje kao prirodni antioksidans. Važno je napomenuti i da Cordyceps stimulira cirkulaciju. Umjereno i stabilno povećava dotok krvi u koronarne arterije, pa može spriječiti stvaranje tromba.

Ovo su samo neke od prednosti i blagodati ove gljive koje su već dokazane. Svojom snagom i gotovo mističnim djelovanjem privukla je mnogo pozornosti te će se zasigurno provesti mnoga istraživanja kako bi se detaljnije istražila i otkrila kako još sve pozitivno može djelovati na ljudski organizam te koje sve bolesti može ukloniti ili ublažiti.

Prečitajte i šta nam nudi web hosting Hrvatska.