Različite vrste hostinga za sve tipove korisnika

Web hosting je usluga zakupa prostora na nekom poslužitelju na kojem možete smjestiti svoje web stranice. Moguće ga je zakupiti putem neke strane tvrtke, no i web hosting Hrvatska se itekako može pohvaliti kvalitetom koja iz godine u godinu sve više jača. Danas na našim prostorima posluje nekoliko tvrtki koje nude ove usluge te nude i brojne prilagođene pakete kako bi svaki korisnik pronašao ono najbolje za sebe. A osim toga, svi mogu birati i nekoliko različitih vrsta web hostinga, od dijeljenog pa sve do zakupa cijelog poslužitelja.

Web hosting Hrvatska kroz razne vrste

Web hosting Hrvatska, odnosno usluge koje u tom segmentu nude domaće tvrtke, izrazito je bogat. Prije svega, nude se svi oblici web hostinga koje možete zatražiti i putem stranih tvrtki. Onima koji razmišljaju o postavljanju svojih osobnih stranica bit će dovoljan i dijeljeni web hosting (shared hosting). To je oblik web hostinga kod kojeg korisnik dobiva prostor na poslužitelju i taj dio ne može mijenjati niti uređivati, već može samo postaviti svoje web stranice. Također, resursi poslužitelja se dijele između svih korisnika.

Za one koji ipak traže nešto veću autonomiju i prilagodljivost, dostupan je VPS hosting ili mogućnost zakupa cijelog poslužitelja (dedicated server). U prvom slučaju, dobivate virtualni prostor na nekom poslužitelju kojim možete upravljati kako želite, mijenjati mu postavke i slično. A oni koji žele potpunu autonomiju, odabrat će zakup cijelog poslužitelja. On nudi mogućnost potpune prilagodbe poslužitelja. Moguće je birati operativni sustav, aplikacije te mijenjati sve postavke. A uz sve to, poslužitelj je samo vaš što znači da su svi njegovi resursi samo vama na raspolaganju.

Paketi

Hrvatski Web hosting dostupan je i u nekoliko različitih paketa. Paketi se razlikuju, ovisno o tome za koju tvrtku ćete se odlučiti. Razlikuju se po uslugama koje su uključene u paket besplatno te o uslugama koje možete dodatno doplatiti. S obzirom na te razlike u paketima, preporučljivo je pregledati pakete raznih tvrtki kako bi pronašli pakete koji će vam biti najisplativiji.
Uz veliku raznolikost paketa kao i uz sve usluge hostinga koji nude i inozemne tvrtke, web hosting Hrvatska je odlično rješenje za one koji traže domaće rješenje.

Ako vam treba reseller hosting onda pročitajte naš najnoviji članak.