Razlike između web hostinga i reseller hostinga

Web hosting server je na koji se pohranjuju podatci s vaše web stranice i kojem korisnici preko domene pristupaju kako bi posjetili vašu web stranicu, no što je reseller hosting i koja je njegova razlika u odnosu na obični web hosting? Oni koji znaju engleski jezik pretpostavljam da znaju značenje riječi reseller hosting i da odmah prepoznaju da se tu radi o nekoj vrsti preprodaje.

I to je točno, jer kao reseller vi prodajete svoje hosting pakete pod svojim imenom.

Kako koristiti reseller hosting?

Važno je napomenuti da ukoliko samo planirate pokrenuti svoju web stranicu, tada vam reseller hosting ne treba biti interesantan, no ukoliko planirate preprodavati hosting, tada je reseller hosting idealno rješenje za vaše poslovanje. Kod reseller hostinga vi sami postavljate vlastite pakete hostinga s imenima koje god želite, te svakome dodjeljujete mogućnosti servera (koliko prometa mogu podnijeti, koliko gb prostora imaju i slično). Također za svaki paket pojedinačno određujete vlastitu cijenu i takve pakete prodajete svojim klijentima.

Kako kupiti ovakvu vrstu hostinga?

Reseller hosting kupujete od firme koja se bavi iznajmljivanjem hostinga. Plaćate jedinstvenu cijenu po kojoj firma nudi web hosting, te tada hosting svojim klijentima naplaćujete po cijeni kojoj god želite bez ikakvih diktiranja o stvaranju cijene od firme od koje ste zaokupili reseller hosting.

Korištenje reseller hostinga za više vlastitih domena

Osim što reseller hosting možete prodavati, možete ga koristiti i za više vlastitih web stranica. Primjerice ukoliko imate web stranice koje zahtjevaju različite hosting pakete, prilikom kupnje ove vrste hostinga vi možete sami odrediti različite pakete prema potrebama za svoje web stranice. Imajte na umu da za više web stranica postoji i rješenje sa shared hostingom, koji ćete vrlo vjerojatno platiti manje od resellera.

Ukoliko planirate krenuti s preprodajom hostinga, veoma je bitno da već u početku imate neke klijente koji će od vas naručiti hosting pakete. Kako ne biste kupili reseller hosting i na kraju ne pronašli klijente kojima ćete hosting preprodati, važno je da i prije kupnje pronađete osobe kojima ćete svoje hosting pakete ponuditi i u konačnici prodati.

Trebate maskice za telefon? Prečitajte gdje se mogu kupiti, kako se mogu upotrebiti i pred čim sve vam pruže zaštitu.