Tegle za cvijeće pružaju oaze zelenila u domu

U današnje moderno doba, uređenje interijera, ali i eksterijera, zasigurno je podignuto na vrlo visoku razinu. Osim što se vodi računa o modernom namještaju pa i samom rasporedu tog namještaja, o funkcionalnosti i dizajnu, sve više pažnje se pridaje i posebnim detaljima, kao što su male oaze prirode u našem stambenom području. To se postiže s više ili manje zelenila, cvijeća i dekorativnog bilja koje se postavi u različite dijelove kuće. Iako je umjetno bilje jedna od opcija, ono je daleko lošije od onog pravog i ne može ga zamijeniti. Ali, kako bi nam prave biljke mogle postati sastavni dio doma, potrebne su nam tegle za cvijeće u koje ih možemo posaditi.

Unutarnje i vanjske tegle za cvijeće

Kada su tegle za cvijeće u pitanju, razlikujemo one za unutarnje i one za vanjske prostore. I jedne i druge imaju svoje prednosti i nedostatke. Jedna od glavnih prednosti unutarnjih tegli za cvijeće je taj što se jako lijepo mogu uklopiti u prostor i dati mu poseban šarm te svrha takvih tegli za cvijeće neće biti samo držanje cvijeća. Takve tegle za cvijeće obavezno moraju imati rupu na dnu kako bi višak vode kojoj biljci nije potreban isticao van, a ne se zadržavao u tegli za cvijeće. Zbog takve prevelike vlage, korjenje biljke počinje trunuti te biljka vene i prestaje rasti.

Vanjske tegle za cvijeće uglavnom su rađene od puno čvršćih materijala. Takvi materijali moraju biti otporniji jer su uvijek u vanjskom okruženju i nemaju nikakvu zaštitu od kiše, snijega, vjetra i snažnih oluja. Upravo to određuje materijal od kojeg su izrađene pa stoga, više se gleda na samu funkcionalnost, nego na atraktivan izgled.

Stvar izbora

Veliki ljubitelji cvijeća i dekorativnog bilja veliki su istraživači te im nije problem uložiti više novca u vanjsku ili unutarnju teglu za cvijeće. Za umjetno cvijeće, vaza je uvijek odlično rješenje, no želite li imati pravo cvijeće, onda su najbolje rješenje tegle za cvijeće. Na tržištu danas postoji jako mnogo veličina, oblika, dizajna i materijala izrade svih vrsta tegli za cvijeće te je samo bitno dobro odabrati onu koja će se dobro uklopiti u vaš prostor.