Krovne kutije u koje možete staviti skije

Dodatan prostor na krovu auta

Kao što je već rečeno, krovne kutije za auto se postavljaju na nosače i to na za to predviđeno mjesto. Nakon samog postavljanja, važno je provjeriti je li svaki od elementa dobro prikopčan. Ako to nije slučaj, moglo bi doći do ispadanja krovne kutije s automobila pri velikim brzinama, a samim tim i višestruke štete i prometne nesreće.

Skinite dodatke s auta i uštedite na gorivu

Mnogi korisnici krovnih kutija nisu svjesni da njihov automobil troši puno više goriva kada se one nalaze na krovu. Razlog tomu je to što automobilska krovna kutija utječe na aerodinamiku vozila.

Krovne kutije su gotovo neophodne kod većih obitelji

Tako je podložnija naletima vjetra te je potrebno istom pružati veći otpor zbog čega se naravno troši više goriva. Stoga se savjetuje skidanje krovne kutije s krova auta nakon upotrebe.

Različiti kapaciteti za više prostora

Kada govorimo o kapacitetu krovnih kutija, danas na tržištu postoji velik broj veličina i kapaciteta – od onih od 300 L do onih preko 700 L. Kako biste odabrali krovnu kutiju idealnog kapaciteta, najbolje je otići u fizičku trgovinu i uživo se uvjeriti u veličinu.

Video: Top 6 najboljih krovnih kutija 2020 godine

Savjetuje se kupnja krovne kutije (https://www.withcar.hr/) kapaciteta dostatnog za vaše stvari, nikako većeg jer su takvi modeli nerijetko skuplji te negativno utječu na potrošnju goriva. Neisplativo je plaćati nešto što nećete u potpunosti iskoristiti. 

Razlika u cijeni krovnih kutija

Kada govorimo o cijeni krovnih kutija, mnogo je parametara koji utječu na njezino formiranje poput toga da se može otvarati s obje strane zbog čega korisnik dobiva brži i lakši pristup svojim stvarima. Zatim, vrlo je važan i sam mehanizam otvaranja i zatvaranja koji bi trebao biti kvalitetan i omogućiti velik broj otvaranja i zatvaranja bez škripanja i hrđe. 

Isto tako, bitan je i oblik krovne kutije pa tako aerodinamičniji modeli koji pružaju bolji otpor vjetru i ne uzrokuju dodatno trošenje goriva, koštaju nešto više od klasičnih modela. Osim tehničkih specifikacija, vrlo važnu ulogu u formiranju cijene imaju i sistemi zaključavanja. Za kraj, cijenu određuje i sam izgled krovne kutije za auto koja najčešće dolazi u crnoj i sivoj boji te u sjajnoj i mat završnici.