kacige za motocikliste

Kacige za motocikliste mogu spasiti život

S obzirom na to da se motociklizam smatra jednim od opasnijih sportova i rekreativnih aktivnosti, odabir kvalitetne motorističke opreme vrlo je važan. Kao jedan od najvažnijih dijelova motorističke opreme smatraju se kacige za motocikliste. Tome je tako zbog toga što prilikom pada s motocikla one čuvaju glavu čije ozljede su najčešće fatalne i rezultiraju ozljedama opasnim po život. 

Stručnjaci upravo zbog toga upozoravaju kako pri odabiru motorističke kacige ne bi trebalo štedjeti, već uložiti što više novca u onu kvalitetnu koja motociklistu prilikom nesreće može spasiti život. Prosječna cijena kreće se oko 2000 kuna na više što vam može biti dovoljan pokazatelj prosječne cijene u svim kategorijama i zbog čega biste sve one ponude od nekoliko stotina kuna trebali odmah odbaciti.

kvalitetne motorističke kacige
Odabir kvalitetne motorističke opreme vrlo je važan.

Velik izbor u trgovini s moto opremom

Kada se kupuju kacige za motocikliste, njihov odabir nije nimalo jednostavan, a to je zbog toga jer se one dijele u nekoliko skupina i to s obzirom na iduće parametre:

  • S obzirom na stil vožnje
  • S obzirom na vrstu motora
  • S obzirom na preferencije motociklista

U tom smislu motorističke kacige se dijele u pet kategorija: zatvorene (integrirane), otvorene, poluotvorene, modularne i kros kacige.

Jedan od najčešćih izbora motociklista pokazale su se zatvorene, tzv. full face motorističke kacige.

Najpopularniji izbor motociklista

Kao jedan od najčešćih izbora motociklista pokazale su se zatvorene, tzv. full face motorističke kacige koje prekrivaju cijelo lice ili većinu lica. Upravo zbog te specifikacije zatvorene one najbolje štite glavu motociklista od ozljeda, ali i od nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Pročitajte više na: https://autotax.me/kacige-za-motocikliste-mogu-spasiti-zivot/