Koju vrstu nosača za bicikle odabrati

Bestseller među nosačima za bicikle

Najzastupljenija i najpopularnija vrsta su automobilski krovni nosači za bicikle. Njihova najveća prednost je u tome što njihove uzdužne šipke na krovu mogu biti univerzalne pa tako, osim za prijevoz bicikala, mogu poslužiti i za montiranje krovnih kutija ili skija. Također, ovo su najjednostavniji i najjeftiniji nosači za bicikle. 

Kada govorimo o nedostacima, jedan od njih je što podizanje i spuštanje bicikala zahtijeva veće tjelesno naprezanje i snagu, a također tijekom vožnje proizvode povećanu buku i nešto veću potrošnju goriva. Ono na što se također ne smije zaboraviti je to da oni povećavaju gabarite automobila u visinu pa, ukoliko ne pazite, može doći do problema i zaglavljivanja u podzemnim garažama, parkiralištima, podvožnjacima i sličnim prostorima.

Cijene nosača za bicikle

Za razliku od druge dodatne automobilske opreme, automobilski nosači za bicikle nisu tako skupa investicija te ih se može kupiti po povoljnim cijenama. Osim obaziranja na cijenu, vrlo je važno informirati se tijekom kupnje jer vam to može uvelike pomoći u izboru odgovarajućih modela. 

Univerzalni krovni nosači
Iako imaju naziv univerzalni, ipak ne odgovaraju svi univerzalni krovni nosači za auto svim modelima

Automobilski krovni nosači 

Automobilski krovni nosači najpopularnija su vrsta  jer su praktični za prenošenje velikog boja stvari na krovu – od krovnih kutija, skija, snowboardova, kajaka, bicikala itd. Osim klasičnih krovnih nosača za bicikle, danas na tržištu postoje i univerzalni krovni nosači za automobile. 

Odabir onog idealnog za vas ključan je u postizanju više manevarskog prostora na krovu automobila te za prijenos što većeg broja stvari. Iako imaju naziv univerzalni, ipak ne odgovaraju svi univerzalni krovni nosači za auto svim modelima stoga se važno informirati prije kupnje koji nosač kupiti za tip krova vašeg automobila.