Kreatin – predrasude i netočne činjenice

Postoje mnoge netočne činjenice i predrasude o svim suplementima koje možete koristiti u teretani ili van nje. Da bi vaš sportski napredak bio potpun potrebno je izdvojiti točne i netočne informacije kako ne bi došlo do miješanja istih i kako ne biste zapostavili određene potrebe vašeg organizma.

Organizam čovjeka je sistem koji ne može funkcionirati samostalno, pluća ne mogu sama disati, srce ne može samo kucati, mozak ne može sam razmišljati. U takvom usklađenom sistemu potrebno je da i oni rasprostranjeniji organi budu njegovani. Tako, na primjer, mišiće trebamo čuvati, trenirati i jačati kako ne bi zakržljali.

Potreba za skladom

Da bi organizam bio u skladu već smo rekli da mnogi faktori moraju biti takvi. Mišićna masa je samo točka na i, ali je kao takva veoma bitna. Mnogi su pokušavali pretjeranim količinama suplemenata prečicama doći do određenih rezultata, ali naravno tu nisu uspjeli.

Zbog toga vjerojatno i ne čudi činjenica da se baš zato mnoge negativne stvari vezuju za suplemente, a između ostalog i za onaj o kojem ćemo pričati danas – kreatin monohidrat. Ovaj suplement je za nešto ozbiljnije sportaše, ali je siguran za uzimanje kod svih nivoa aktivnosti i kod svih generacija, usprkos činjenici da je to mnogo puta dovođeno u pitanje.

Održavanje zdravih mišića

Zdrav čovjek je i sretan čovjek, a ista stvar se može reći za mišiće. Da bi naše tijelo bilo zdravo potrebno je da ga hidratiziramo dovoljnim količinama vode, a ista stvar se opet može reći i za mišiće. Kreatin monohidrat nudi upravo funkciju dodatnog hidratiziranja i čuvanja zdravlja mišića.

https://www.youtube.com/watch?v=1G8__LgFSHs

Izdržljivost, snaga, jačina rada na treningu… Sve su to parametri po kojima pokušavamo „izmjeriti“ snagu mišića, međutim, ne vidimo da zapravo nema potrebe za tim. Mišić je potrebno njegovati, hraniti i čuvati, ali naravno i naprezati i pomjerati njegove granice tijekom treninga, da bi se došlo do željenih rezultata.

Konačan sud

Kao što već možete pretpostaviti sve ono što ste čuli za kreatin monohidrat (www.flexshop.hr) su vjerojatno lažne i pomalo antipatične informacije ili bolje rečeno informacije koje dolaze od takvih ljudi. Ova vrsta kreatina pomaže svima koji idu u teretanu od body buildera početnika, pa do naprednih i vrhunskih sportaša.

Još je bitno napomenuti da je ovakva vrsta suplementacija apsolutno dozvoljena od strane doping komisije. Ako se profesionalno bavite sportom ovo vam može značiti, ali ipak ne bi bilo loše da se posavjetujete s trenerom ili ovlaštenim prodavcem.