led reflektori

LED reflektori pružaju uštedu energije uz više svjetlosti

LED svjetla u kućanstvima su se počela upotrebljavati najprije iz praktičnih razloga. Jedna LED žarulja koristi 70 % manje električne energije od standardnih žarulja, a također imaju besprijekoran spektar svjetlosti. Uz to, životni vijek im je preko 10 godina. LED žarulje, za razliku od klasičnih žarulja, ne trebaju prigušnicu, a i ne treba čekati da počnu maksimalno osvjetljavati. 

Mnogo su izdržljivije na trenje, vibracije, udarce i oscilacije napona te pružaju izvrsnu kvalitetu svjetla. Kao šećer na kraju, ekološki su prihvatljivije. Sve se navedene prednosti odnose i na unutarnju i na vanjsku rasvjetu. Za unutarnju rasvjetu, prikladnije su LED žarulje, dok su za vanjsku prikladniji LED reflektori. 

Što su LED reflektori 

LED reflektori su standardna, moderna, rasvjetna tijela koja se koriste za osvjetljenje različitih vanjskih prostora, od okućnica, prilaza i vrtova pa sve do industrijskih postrojenja i sportskih terena. LED reflektori na tržištu postoje s različitim snagama, bojama svjetla te s ili bez senzora pokreta. Glavne karakteristike LED reflektora su:

  • Kvalitetno osvjetljenje 
  • Ušteda energije
  • Dugi vijek trajanja 
  • Sigurnost 
  • Jednostavna instalacija 
LED reflektori za osvjetljenje vanjskih prostora
LED reflektori se koriste za osvjetljenje različitih vanjskih prostora, od okućnica, prilaza i vrtova.

Bez obzira na to radi li se o modelu za osobne potrebe ili onom za osvjetljavanje velikih poslovnih prostora, većina trgovina nudi minimalno dvije godine garancije za svaku vrstu LED reflektora te garantiraju njihovu kvalitetu. 

Kako izabrati ovakvo rasvjetno tijelo

Vanjska rasvjeta – tajni sastojak privlačne okućnice!

Postoje različite vrste LED reflektora ovisno o tome kolika im je snaga, u kojoj su boji te uključuju li senzor pokreta. Ono o čemu, prvotno, ovisi kupnja je kupujete li ga za osobne potrebe ili njime planirate osvjetljavati veliki prostor poput sportskih tereta.