Ricinusovo ulje funkcionira jest da potiče kontrakciju mišića

Njegujte tijelo uz ricinusovo ulje

Prirodni dodatci prehrani u posljednje su vrijeme veoma popularni jer nude zdraviju alternativu koja će vam omogućiti bolji život. Jedan od takvih dodataka je i ricinusovo ulje, preparat koji se danas osim kao dodatak prehrani, koristi i kao prirodna kozmetika koja vam omogućuje lijep, zdrav i njegovan izgled.

Pronaći ga možete u brojnim lokalnim trgovinama, ali sve češće se traži u specijaliziranim web trgovinama, primjerice u apotekama.

Bez zatvora

Jedan od najpopularnijih načina korištenja za ricinusovo ulje u svijetu medicine danas je kao laksativ koji pomaže u borbi protiv zatvora. Ovaj prirodni laksativ odlična je opcija treba li vam pomoć u rješavanju zatvora na brz i efikasan način, no ne smije se koristiti na duže staze zbog nezgodnih nuspojava. 

Ricinusovo ulje umanjuje svrbež i bol
Ricinusovo ulje potiče kontrakciju mišića

Način na koji ricinusovo ulje funkcionira jest da potiče kontrakciju mišića, što uzrokuje pomake u probavi. Upravo iz tog razloga, ricinusovo ulje ne smiju koristiti trudnice, jer može uzrokovati prijevremene trudove. Kako ima specifičan okus, najbolje je konzumirati ga hladnog, s drugim napitcima koji će mu zamaskirati okus.

Lako do lijepe koža

Osim što pomaže iznutra, ricinusovo ulje također će vam pomoći osigurati ljepotu i njegovan izgled i izvana. Koristi se u raznim kozmetičkim preparatima jer ima iznimnu mogućnost duboke hidratacije kože, a sadrži i visoke udjele vitamina E zbog kojih ćete se lakše riješiti problema poput gljivičnih oboljenja. 

Uz to, ricinusovo ulje:

  • ima protuupalna svojstva
  • umanjuje svrbež i bol
  • može se koristiti i kao ulje za odstranjivanje šminke

Želite li da vaša koža bude nahranjena i zdrava, ricinusovo ulje odličan je izbor za vas, tim više što se ono može lako nabaviti u svim apotekama.

najbolja hrana za štence

Čitajte i: Hrana za štence za vaše kućne ljubimce

To da hraniti štence nije najlakša stvar na svijetu, svjedoči i činjenica da na internetu postoji specijaliziran kalkulator koji nam pomaže izračunati koliko hrane za štence im je potrebno davati…

Duga i njegovana kosa

Ricinusovo ulje ne njeguje samo kožu – duga, gusta i zdrava kosa nadomak je ruke uz njegovo redovito korištenje. Osim što se koristi za rast trepavica i obrva, ricinusovo ulje može vam pomoći ubrzati rast kose. Sve što je potrebno jest napraviti toplu masku za kosu s ricinusovim uljem ili ga pak zagrijano samo nanijeti na kosu, s posebnom pažnjom na vlasište.

Kako uzgajati dugu i gustu kosu s jaje i ricinusovo ulje | Super brza formula rasta kose

Masaža vlasišta potaknut će prokrvljenost, što će poboljšati upijanje i time dodatno ubrzati rast kose. Ovu je toplu masku potrebno koristiti barem jednom jednom tjedno, kako bi vaša kosa bila nahranjena i lijepa, a vaše duge lokne narasle što prije.