spašavanje podataka

Bolje da vam ne zatreba spašavanje podataka

U današnjem informatičkom svijetu, osim samih naprednih uređaja, podaci spadaju u ono što je mnogima iznimno vrijedno. Toga su pogotovo svjesne razne tvrke kojima gubitak podataka može predstavljati veliki problem. Zato se svi trude koliko god je moguće paziti da ako i dođe do nekog gubitka podataka, da imaju neko rezervno rješenje. 

Ipak, ponekad se dogodi kvar u nezgodno vrijeme ili jednostavno zaboravite na ta rezervna rješenja. Tada će vam trebati usluge tvrtki koje nude spašavanje podataka. Na tržištu ih ima nekoliko, no imajte na umu da je riječ o nešto skupljim uslugama zbog specifičnosti samog posla.

Gdje se sve nalaze podaci

Podaci se danas mogu nalaziti na puno različitih medija, ali kada nam zatreba spašavanje podataka, najčešće je to s ovih medija:

  • Disk u računalu
  • USB stick
  • Memorijska kartica

Naravno, najviše podataka se uglavnom nalazi na računalu, odnosno na tvrdom ili čvrstom disku. Uz to, USB stick je naprava koja se danas vrlo često koristi jer danas su oni vrlo velikog kapaciteta pa ih mnogi koriste i kao zamjenu za diskove. Pa kad se dogodi neki kvar, često su problem upravo izgubljeni podaci.

izgubljeni podaci
Najviše podataka se uglavnom nalazi na računalu, odnosno na tvrdom ili čvrstom disku. Pa kad se dogodi neki kvar, često su problem upravo izgubljeni podaci.

A memorijske kartice se danas nalaze u brojnim uređajima, od mobitela pa do digitalnih fotoaparata pa je ponekad potrebno i spašavanje podataka s memorijske kartice.

Spašavanje podataka s diskova

Diskovi u računalu su podložni kvarovima. Ti kvarovi mogu biti softverske ili hardverske prirode.

Kada disk zakaže odnesite ga na popravak tvrtki za spašavanje podataka Anni

Softverski kvarovi diska su puno jednostavniji i spašavanje podataka s tvrdog diska koji ima softverski problem je uglavnom rješiv, odnosno bit će moguće napraviti povrat podataka.