Čišćenje i uljepšavanje auta

Kada čujemo pojam kozmetika odmah pomislimo na nekakve ženske preparate za uljepšavanje, kreme i šminku. Međutim, da li ste znali da postoji i auto kozmetika, koja, kako joj i samo ime kaže, služi za uljepšavanje auta? Industrija auto kozmetike nikada nije bila veća, a u nastavku ćemo otkriti zašto je to tako…

Različite vrste krpa i sprejeva

Kako postoje osobe ljepšeg pola koje pretjeruju sa ženskom kozmetikom, tako postoje i vozači koji jednostavno nemaju granicu kada je riječ o uljepšavanju automobila. Ipak, limeni ljubimac se mora s vremena na vrijeme ispoštovati i očistiti, a tu su kao najbolja opcija krpe i sprejevi namijenjeni samo za automobile.

Postoje krpe različitih veličina, tekstura, oblika, pa su tako i različitih namjena. Sprejevi također mogu biti u obliku pjene za vanjski dio auta, ali i u obliku standardnih sprejeva za čišćenje. Tu su također sprejevi za gume, ali i šamponi koji vam omogućavaju da imate čiste gume i bez redovnih posjeta, ponekada skupim, auto praonicama.

Ono što svako mora da ima

U svojoj auto ladici definitivno je potrebno imati nešto od proizvoda za koje možemo reći da su auto kozmetika, no koji su to najbolji? Konkretan odgovor na ovo pitanje vam ne može dati nitko, jer bez upotrebe nekog proizvoda jednostavno ne možete znati njegovu kvalitetu! Ista je stvar i sa sprejevima koji mogu imati različite mirise tako da se ovdje izbor, osim kvalitete, svodi i na sam ukus vozača.

Ono što vam ipak možemo reći je da ne trebate pretjerivati s auto kozmetikom niti previše glancati auto, jer vi posjedujete njega, a ne on vas. Ne treba ići ni u onu drugu krajnost gdje nikada ne čistite automobil, to ste valjda i sami zaključili. U vašoj auto ladici je poželjno imati, kada je auto kozmetika u pitanju, krpu do dvije, sprej za čišćenje unutrašnjosti auta i još jedan koristan dodatak o kojem ćemo u nastavku.

Odstranjivanje ogrebotina

Iako se ne bi reklo da ovakav proizvod spada u domenu auto kozmetike, odstranjivanje ogrebotina je svakako nešto što se u bolje opremljenim trgovinama, i skoro svakoj auto trgovini vodi kao auto kozmetika. Postoji par vrsta proizvoda za odstranjivanje ogrebotina, te tako imamo odstranjivače u obliku spreja, kreme, ali i kemijske odstranjivače.

Na kraju vam možemo ponoviti samo ono što smo već jednom naglasili – ne postoji univerzalna auto kozmetika, svako ima svoj ukus i potrebe!

Ako vam trebaju gumeni tepihi, auto oprema Gledring u svom robnom asortimanu nudi vam najbolje gumene tepihe.