Kozmetičarke otkrivaju 3 stvari koje narušavaju prirodnu ljepotu

Kažu da je svatko lijep na svoj način, ali nekada ta ljepota može biti narušena. Kozmetičarke i vizažistice suglasne su u jednom: prirodnu ljepotu najčešće narušava previše make-upa. Predebeo sloj pudera neravnomjerno nanesen i u potpuno drugačijem tonu od kože na vratu svakako nije nešto što će vam istaknuti ljepotu. Naprotiv, učinit će da izgledate smiješno. Zato nijansa pudera mora biti slična nijansi tena, puder se mora dobro i ravnomjerno razmazati i, najvažnije, odgovarati tipu kože.


Osim previše make-upa, vašu prirodnu ljepotu narušavaju ove tri stvari na koje možete utjecati:

Podbradak

„Dupla brada“ može se pojaviti i kod pretilih i kod mršavih ljudi. Nitko nije siguran! Razlog za pojavu je opuštanje mišića, a uzroci koji dovode do ovog opuštanja su bezbrojni. Ipak, pojavu podbratka možete spriječiti redovitim vježbanjem mišića vrata koje će vam oduzeti samo par minuta dnevno. Na internetu ćete pronaći veliki broj vježbi za podbradak, i za koje god se odlučite nećete pogriješiti.

Također obratite pažnju na sitnice poput neprestanog gledanja prema dolje (u laptop, telefon i sl.), prehranu (previše masne hrane i ugljenih hidrata) i kozmetičke preparate koje koristite (trebaju biti hidratantni i odgovarati tipu kože). Ako već imate „duplu bradu“, vježbe će vam također pomoći da je se riješite, a neki trikovi s odjećom, šminkom i make-upom da ga sakrijete.

Obrve

Možda djeluju beznačajno, ali su itekako značajne za ljepotu lica. Previše tanke ili previše debele obrve nikako nisu u modi. Ako već niste stručni da sami održavate i čupate svoje obrve, prepustite se rukama stručnjaka koji će znati kakve obrve odgovaraju vašem obliku lica.

Ako koristite olovke za obrve trebate biti posebno pažljivi. Previše tamne obrve koje su upadljive, kao i previše svijetle obrve nikome nisu lijepe. Previše tamne obrve čine da izgledate grubo i prenapadno, posebno ako imate svjetliji ten i svjetliju boju kose. I neki savjet o kosi. Ricinusovo ulje pomaže kod duge i njegovane kose.Zato pronađite olovku za oči odgovarajuće boje, ili još preporučljivije koristite sjenke za oči kako biste popunili obrve.

Suha koža

Koža koja se peruta nikako ne izgleda lijepo, posebno kada se na nju nanese puder koji još više istakne suhe dijelove. U tom slučaju bitne su dvije stari: koje pudere koristite i koje kreme koristite. Prije nanošenja pudera obavezno koristite odgovarajuću podlogu prilagođenu suhom tipu kože. Prilikom odabira prave podloge i pudera pomoć potražite od radnica u trgovinama u kojim kupujete šminku ili svoje kozmetičarke. Krema koja se koristi za redovitu njegu kože mora biti hidratantna, nabolje na prirodnoj bazi jer kemikalije još više isušuju vašu kožu. Lice redovito hidrirajte i mlakom vodom i nikako se ne umivajte vrućom ili previše toplom vodom jer još više isušuje kožu.

Ulje noćurka pomaže su snižavanje razine kolesterola i kod mnogih drugih problemima. Kojima? Pročitajte u ovom članku.