romobil

Djeca obožavaju vožnju romobilom

Upitate li stariju djecu koja vozila su im bila najdraža dok su bili mali, vrlo vjerojatno ćete dobiti dva odgovora: bicikl i romobil. Romobil predstavlja odlično vozilo za dijete i od malih nogu ga uči svladavanju ravnoteže. Mnogi roditelji mogu sa zadovoljstvom potvrditi da su djeca koja su krenula s vožnjom na romobilu kasnije puno lakše svladali vožnju bicikla. Dolaze u mnogim varijantima i prikladni su za djecu svih uzrasta. Isto tako, zbog svoje popularnosti postoje i varijante za odrasle pa se na ulicama često mogu vidjeti i stariji vozači kako ga voze. Tehnologija nije zaobišla niti romobil tako da se danas mogu pronaći i modeli s elektromotorom. No, pravi zaljubljenici u romobil se slažu da se korištenjem takvog modela gubi onaj istinski osjećaj vožnje koji imate kada se morate odgurivati nogom.

romobil

Romobil s tri kotača

Romobil s tri kotača namijenjen je mlađoj djeci koja još uvijek imaju problema sa svladavanjem ravnoteže. Ovakav romobil može imati dva kotača sprijeda i jedan straga ili dva kotača straga i jedan sprijeda. U bilo kojem obliku, pružiti će djetetu više sigurnosti i kasnije će laške preći na romobil s dva kotača.

Čitajte i sljedeći članak: Toplice nude razne bazene za djecu

Kako bi privukle što je moguće više obitelji s djecom, toplice se trude ponuditi im što je moguće više aktivnosti i sadržaja koji bi im se mogli svidjeti. Glavni sadržaji svakako su bazeni za djecu.

Romobil dva kotača

Ovakav tip namijenjen je djeci koji neće imati problema s održavanjem ravnoteže. Na njemu djeca mogu postići zavidne brzine i upravo taj tip romobila mnogima dugo ostaje u sjećanju. Takav romobil je lako prenosiv jer se vrlo jednostavno može sklopiti i nije vrlo težak. Nosivost ovakvih romobila je vrlo velika pa ga djeca mogu koristiti dok ga god ne prerastu.

https://www.youtube.com/watch?v=z1M4-mzYEJ4

Multifunkcionalni romobil

Na tržištu se danas mogu pronaći i modeli multifunkcionalnih romobila. Njihovom kupnjom ćete istovremeno dobiti vozilo koje će koristiti vašem djetetu od najranije dobi. Kada je dijete skroz malo i još ne može hodati, možete ga koristiti kao guralicu jer ga vi možete gurati. Kad dijete prohoda, može se samostalno koristiti kao guralica. A kako raste, ta guralica se s jednostavnim preinakama pretvara u klasični romobil. Takav romobil je nešto skuplji od ostalih tipova, ali budući da ćete ga moći koristiti gotovo od djetetova rođenja pa sve do kasnijih godina, cijena je opravdana.