Dječje sobe su carstvo vaših mališana

Uređenje soba

Prilikom osmišljavanja i dizajniranja dječje sobe treba imati na umu starost djeteta, njegove interese i hobije. Također, djetetu treba dati mogućnost da sudjeluje u uređivanju svoje sobe i biranju stvari i namještaja. Čak i ako se ne možete složiti oko nekih stvari, uvijek možete napraviti kompromis koji će svima odgovarati.

Dječji kreveti najvažniji su dio dječjih soba jer su zaduženi za djetetov odmor i san.

Kvalitetan namještaj

Namještaj koji se nalazi u dječjoj sobi mora biti pažljivo biran. Prvo i najvažnije, mora biti:

  • siguran za korištenje,
  • čvrsto montiran,
  • bez oštrih rubova
  • i staklenih dijelova.

Djeca su zaigrana pa im okolina mora biti sigurna. Veličina namještaja je također važna.

Osigurajte djeci prostor za igru

Osim ormara za odjeću i kreveta za spavanje i odmor jako je važno djetetu osigurati i prostor za igru, ali i prostor za rad. Stoga investirajte u kvalitetan i dobar radni stol koji će vašem djetetu olakšati njegove školske dane i dati mu dovoljno prostora za učenje i rad za računalom.

Računajte unaprijed

Prilikom kupnje sobe uzmite u obzir da mora imati više ormarića, polica i ladica te da mu treba što veći krevet jer će nastaviti s rastom, a tada će mu trebati dovoljno prostora za spavanje.

Dječji kreveti za miran san

Dječji kreveti najvažniji su dio dječjih soba jer su zaduženi za djetetov odmor i san.

Moderna rješenje za dječje krevetiće su sve bolja, pa tako velik broj kreveta ima uklopljene i ladice za spremanje stvari ispod podnica, a mnogi su napravljeni tako da se mogu rasklopiti u veći model, tako da krevet raste s djetetom.