Drveni vlak će djeci pružiti mnogo sati zabave

Drveni vlak je jedna od onih igračaka koja će mnogoj djeci ostati u sjećanju kao jedna od najdražih igračaka u djetinjstvu. Svoju popularnost vjerojatno je stekao i zbog svoje izdržljivosti i robusnosti s obzirom da je napravljen od drveta. Nije rijedak slučaj da se s istim drvenim vlakom igra i po nekoliko generacija.
Popularnosti te igračke pridonose i razni crtići u kojima vlakovi imaju glavne uloge, poput Chuggintona ili Thomasa. Danas na policama trgovina se tako mogu pronaći modeli drvenih vlakova istovjetni onima u crtiću, dostupni u nekoliko različitih veličina. No, nisu čak ni djeca jedina koja se vole igrati s drvenim vlakovima.

Postoje brojni entuzijasti koje je ta igračka toliko opčinila da cijeli život skupljaju različite modele drvenih vlakova i koji imaju impresivne kolekcije. A ima i onih koji nisu stali samo na drvenim vlakovima, već su im dodali i baterije, napravili pruge i na naki načim im udahnuli život.
drveni-vlak-i-ceste

Vrste drvenih vlakova

Ne postoji neka konkretna klasifikacija drvenih vlakova, ali možemo ih podijeliti na one klasične, statične i na one koji se mogu pokretati na baterije. Djeca su fascinirana i najobičnijim modelima, a kada dobiju model s baterijama i kada drveni vlak stvarno krene, sreći nema kraja. Brojni proizvođači su na tržište izbacili svoje modele drvenih vlakova, a moguće je pronaći i neke modele koji su međusobno kompatibilni. To znači da se mogu spajati lokomotive i vagoni iz različitih setova što će još više potaknuti kreativnost kod djece.

Dodaci

Kako igranje s drvenim vlakom nakon nekog vremena može postati monotono, postoje brojni dodaci koji mogu oživjeti interes za tom igračkom. Najpopularniji su setovi pruga u kojima se dobiva mnogo manjih komada koji se onda mogu slagati po volji. Djeca na taj način mogu svaki put složiti drugačiju prugu po kojoj onda mogu voziti svoj drveni vlak. Za još više zabave i da igranje drvenim vlakom bude što realističnije, moguće je kupite i setove raznih dodataka koji se postavljaju uokolo. Radi se o zgradama, drveću, tunelima i slično. Sa svim tim dodacima, drveni vlak će biti igračka kojoj će se dijete sa zadovoljstvom iznova vraćati.