Ključni posao za svaku novu stranicu

Ako ste nekada do sada namjeravali da pokrenete web stranicu, a velika većina jeste, zasigurno ste nailazili na određene poteškoće i probleme. Te poteškoće su sastavni dio stvaranja svake velike ili male web stranice (plus.hr). Međutim postoje poteškoće koje su jednostavno van našeg dometa, pa na njih jednostavno ne možemo utjecati.plus-hrTakvi problemi su na primjer problemi s hostingom ili domenom. Hosting je dio hardvera osiguran za vaš web sajt i u glavnom se nalazi u nekom velikom hosting centru. Domena je alfanumerička adresa preko koje se pristupa vašem „dijelu interneta“. Međutim, loš odabir hosting provajdera kao i registratora domene može stvoriti veliki problem.

Prvi i najvažniji korak

Prvi i najvažniji korak za svaki web startup jeste odabir prave domene. Kada ste izabrali vašu .hr, .eu, .com ili neko drugu domenu potrebna je i registracija domene. Registraciju najbolje da vršite kod provjerenih obrta i firmi. Kako je internet mjesto na kojem prevare vrebaju iza svakog ćoška , najbolje se raspitajte za najbolje provajdere u vašem regionu. Na Balkanu trenutno jedna od najjačih firmi jeste Plus hosting. Oni su do sada registrirali preko 25.000 domena i imaju brdo zadovoljnih korisnika što dovoljno govori o njihovom radu.

Način odabira domene

Već smo rekli da prije nego što se izvrši registracija domene, mora se i odabrati željena domena. Naša preporuka je da izaberete nešto što je zvučno, kratko i što ima efekt. Klijenti, posjetioci i svi oni koji će se služiti vašom stranicom zasigurno će lakše zapamtiti, a i vizualni efekt će biti bolji.

Uzmimo za primjer plus.hr. Zamislite da Plus hosting smješten na domeni „plus-hosting.eu“. Nije više to ono što vama treba. Kako je ovaj hosting specijaliziran za područje Hrvatske i Balkana, logično je uzeti .hr domenu, a ne .eu i .com. Ili na primjer „plus-registracija-domene.hr“. Iako se ovdje naširoko objašnjava funkcija ove firme, domena jednostavno nije dovoljno kratka i kao takva djeluje veoma neozbiljno.

Samo brendiranje proizvoda ide mnogo lakše kada imate nešto što vas razlikuje od konkurencije, makar to bila i najmanja sitnica, time pravite razliku i time privlačite posjetu na vašu stranicu, što u konačnici naravno i želite. Registracija domene je podjednako bitna kao i izbor, ne dajte da vas lažni profesionalci i „stručnjaci“ prevare, poslušajte naše savjete i osigurajte stalni pristup vašoj web stranici posredstvom dobre hosting firme kakva je Plus hosting!

Prečitaje i članak koji vam nosi informacije o stolnim lampama.