Malčer kosilica za ljepši travnjak

Jednostavnije održavanje travnjaka uz malčer

Ako održavate velike travnate površine ili pak brinete o velikim poljoprivredinim površinama, poput polja za uzgajanje kukuruza, onda ste se vjerojatno susreli s malčerom. Kod nas, malčer je još uvijek najčešće rezerviran za velike površine i zahtjevne radove te je odličan dodatak za traktore, freze i slična poljoprivredna vozila.

Razlog zašto je malčer jedan od nezaobilaznih dodataka svakog poljoprivrednika jest činjenica da uz pravi agro malčer brzo i efikasno možete počistiti visoku travu, šipražje i žbunje, pa čak i biljke poput kukuruza, bez potrebe za čišćenjem i skupljanjem odrezanog bilja nakon malčiranja.

Malčer kosilica
Malčer kosilica Ransomes Parkway 3 Meteor

Ipak, vrstu treba prilagoditi uvjetima u kojima će se pronaći, jer nije svaki model isti. Kupnja preslabog može rezultirati brzim otupljivanjem oštrica ili pak pregrijavanjem i zagušivanjem motora nakon određenog vremena rada. Ipak, malčeri nisu rezervirani samo za teške uvjete košnje, već vam dobro mogu poslužiti i u svakodnevnom životu.

Koji poljoprivredni stroj kupiti

Iako se malčeri najčešće koriste u poljoprivredi, moguće ih je pronaći i u obliku kosilica savršenih za svakodnevnu košnju. Razlika između njih zapravo je jedna, a to je oblik oštrice. Klasične kosilice imaju obične rotacione noževe koji režu travu, te ju izbacuju van ili u vreću kroz otvor. Malčer možete kupiti u online trgovini AB d.o.o., gdje vam nude i druge proizvode za vaš vrt.

Malčer za travu pak s druge strane ima posebno oblikovanu oštricu i veću koja je zaobljenija od one kod klasične kosilice, što joj omogućava da odrezane travke reže više puta, u sve manje i manje komadiće, koji nakon toga ostaju na travnjaku – ili se pak mogu izbaciti u vreću. Najveći razlog iz kojeg je malčer bolja opcija za zelenije travnjake je njegova oštrica.