Jednostavnije parkiranje automobila

Princip rada parking senzora

Automobilski parking senzori su mali uređaji koji mogu biti ugrađeni s prednje i stražnje strane automobila. No, najčešće se nalaze samo sa stražnje strane, jer su oni najpotrebniji vozačima pri parkiranju unatrag. Tako se stražnji parking senzori na auto uglavnom ugrađuju ispod stražnjih svjetala jer tako najučinkovitije detektiraju prepreke, pa čak i one vrlo niske koje inače ne biste uspjeli primijetili. 

Rade na više načina, ali najbolji način se pokazao slanje i primanje radio valova, koji učinkovito mogu detektirati prepreke. Senzor zapravo sadrži mini procesor koji hvata elektromagnetske valove koji se odbijaju od površine neke prepreke. Napredniji senzori za parkiranje automobila mogu čak i odrediti koliko se daleko nalazi neka prepreka, tako što obrađuju valnu duljinu. 

Akumulatori napajaju sve potrebne uređaje

U automobilima se nalaze brojni elektronički uređaji koji za svoj rad trebaju električnu energiju. A upravo auto akumulatori su zaslužni za opskrbu tih uređaja sa strujom. Dostupni su u raznim varijantama, te se uglavnom razlikuju prema:

  • Kapacitetu
  • Dimenzijama

Zato je potrebno provjeriti koja vrsta automobilskog akumulatora odgovara za vaše vozilo, posebno kada je riječ o dimenzijama. Kupite li preveliki, nećete ga moći ugraditi. Kod online kupnje, taj problem nećete imati jer ćete nakon odabira svog automobila, dobiti prikaz samo onih akumulatora za auto koji će vam odgovarati.

Automobilski akumulatori
Potrebno je provjeriti koja vrsta automobilskog akumulatora odgovara za vaše vozilo

Sve podatke o odgovarajućem akumulatoru možete pronaći na stranicama proizvođača vašeg automobila, ali i uvijek se možete odabrati prodavaču u lokalnoj trgovini s dijelovima auta ili poslati upit nekoj online trgovini. Mnogima su pokazali najbolji Varta akumulatori jer su vrlo izdržljivi i vrlo vjerojatno ih nećete morati dugi niz godina, naravno ovisno o učestalosti vožnje.