Ženske sandale

Sandale su ljetni izbor broj jedan

Iako izgledaju udobno, posebno kada je riječ o niskim sandalama, i osim udobnosti stopalima pružaju i potrebnu ventilaciju u ljetnim danima, nerijetko, kao i kod ostale obuće, dolazi do stvaranje nelagodnih žuljeva, bolova i oticanja stopala. Do navedenih problema najčešće dolazi zbog pogrešne kupnje, odnosno kupnje pogrešnih modela, ali i nekih drugih okolnosti na koje kupac ne može utjecati.

Ženske sandale

Jedan od prvih takvih slučajeva su pretanki remenčići na sandalama koji bi trebali biti širi i mekši te pozicionirani na položajima na kojima ne ugrožavaju kosti stopala ili gležanj. Drugi razlog bolova i oticanje može biti i odabir neadekvatnih modela u smislu njihove loše potpore stopalima, posebno kod niskih sandala, što može dovesti do ozbiljnih bolova u stopalima i donjem dijelu leđa.

Spriječite nastanak žuljeva

Jedan od najčešćih simptoma loše odabranih ili loše izrađenih, nekvalitetnih modela je pojava žuljeva koji u nekim slučajevima postaju i krvavi te ostavljaju dugoročne ožiljke na nogama te ogromnu bol tijekom i nakon nošenja. Ako ste se ikada pitali koji je uzrok pojavi žuljeva, to je loše ili neispravno prianjanje stopala sandalama. Naravno da se stopalo postupno prilagođava svim vrstama obuće, no ukoliko se nakon prvih nekoliko dana sandale ne prilagode stopalu i dođe do pojave ozbiljnih žuljeva, trebali biste prestati s njihovim nošenjem. 

Pri pojavi žuljeva dobro je na oštećeno područje staviti flaster kako se ono ne bi dodatno iritiralo. Najzaslužnijim tipom za stvaranje žuljeva stručnjaci smatraju ljetne sandale s visokim potpeticama (https://infashionshop.hr/) koje osim žuljeva nerijetko uzrokuju i nepoželjne ozljede gležnja.