Prirodni laksativ protiv zatvora

Riješite se problema s probavom

Već je svima poznato kako oni koji imaju probleme sa zatvorom, grčevima i drugim probavnim smetnjama, osim što bi trebali konzumirati prirodni laksativ protiv zatvora, trebali bi izbjegavati određene namirnice, no nisu sigurni i koje. Evo točnog i provjerenog popisa namirnica koje trebate izbjegavati ukoliko želite ubrzati svoju probavu:

  • banane
  • crveno meso
  • velike količine mliječnih proizvoda
  • masna hrana
  • riža
  • slane grickalice
  • slatki gazirani napitci 

I lijekovi mogu predstavljati problem

Ukoliko duže vrijeme patite od zatvora i ostalih tegoba, a koristite prirodne laksative protiv zatvora, bilo bi dobro provjeriti lijekove, odnosno terapiju koju uzimate. Naime, mnogi lijekovi koji se piju kao terapija zbog određenih zdravstvenih stanja, mogu uzrokovati zatvor. Zato bi se bilo najbolje posavjetovati s liječnikom oko toga je li možda potrebno promijeniti terapiju kako bi se probavni problemi smanjili ili u potpunosti otklonili.

Video: Prirodni načini liječenja zatvora i poboljšanja probave | Dr. Vivek Joshi

Svrha prirodnih laksativa protiv zatvora

Osnovna svrha laksativa poput vode Donat Mg i ostalih pripravaka je u tome da potaknu metabolizam, odnosno da ga ubrzaju jer je upravo usporen metabolizam uzrok probavnih smetnji. Optimalan metabolizam i redovito pražnjenje crijeva ključan su element svakog zdravog organizma stoga nipošto ne treba ignorirati probleme već posegnuti najprije za prirodnim laksativima protiv zatvora, a onda i određenim lijekovima ukoliko prirodni preparati ne pomažu.

Donat Mg
Donat Mg bogat je magnezijem koji također potiče probavu

Spas za probavu voću i povrću

Srećom, prije pokušaja uzimanja lijekova koji bi pomogli ubrzati organizam postoji i mogućnost prirodnog poticanja probave. Tako postoji velik popis voća i povrća koji mogu pomoći kod nadutosti trbuha i grčeva.

Zbog ubrzanog načina života Stres je neprijatelj zdravlja i je većini ljudi postao dio svakodnevice. Čitaj više …