Maska za lice kao dodatni korak u njezi lica

Za razliku od prošlosti kada se najveći naglasak stavljao na dekorativnu kozmetiku, danas se sve veći naglasak stavlja na preparativnu kozmetiku, odnosno na njegu lica. Naime, korištenje krema za lice i seruma za lice postalo je sve popularnije zbog brojnih saznanja, ali i trendova vezanih uz zdravu i nahranjenu kožu. Dok su se u prošlosti nepravilnosti na licu skrivale teškim puderima, danas se fokus stavlja na čistu kožu koja ni ne treba puder ili pak treba nešto laganiji i prozračniji puder koji će ujednačiti ten i istaknuti prirodnu ljepotu lica. 

Jedan od proizvoda preparativne kozmetike za kojim danas poseže najveći broj korisnica diljem svijeta, a koji ima velik utjecaj na poboljšavanje izgleda kože su svakako maske za lice.

Različite namjene maski za lice

S obzirom na sve veću popularnost koju nudi maska za lice, njih je danas moguće na tržištu pronaći u različitim varijantama. One se danas prvenstveno razlikuju prema svojoj namjeni pa tako razlikujemo one za:

  • Masnu i nečistu kožu – služe za smanjenje lučenja sebuma i nastajanje akni
  • Suhu kožu – služe za hidrataciju kože, vraćaju joj sjaj i elastičnost
  • Lice s vitaminima i kiselinama – namijenjene su specifičnim problemima kože poput postupalnih mrljica, povećanih i vidljivih pora, finih linija na koži

Ovisno o tipu i stanju vaše kože odabrat ćete neku od navedenih maski za lice koja će pomoći rješavanju vašeg problema.

Od maramica do balončića u kozmetičkog industriji

Kako se kozmetička industrija razvijala, tako se mijenjao i način njihove proizvodnje, ali i njihove teksture. U počecima su maske za lice bile isključivo u maramicama, tzv. sheet maske koje su se sastojale od pamučne maramice koja ima otvore za usta, oči i nos koja je natopljena u serum, takva je i Garnier hidra bomb maska za hidrataciju. 

Maske za lice Garnier Skin Naturals
Garnier Skin Naturals maska za lice

Kasnije su vrlo popularne postale one u obliku krema koje su se nanosile na lice kistom ili špatulicom, a najnovija vrsta su one koje se tijekom nanošenja pretvaraju u balončiće. Takve su vrlo efektne, a brojni stručnjaci navode i njihove prednosti u njezi kože.

Glineni spas za masnu kožu

Još jedna od inovacija u kozmetičkom svijetu su svakako i glinene maske za lice koje su u obliku kreme za lice i koje se nanose kistom ili prstima. Njihova specifičnost je uklanjanje viška sebuma, sužavanje pora te djelovanje na akne.

Revolution Skincare x Jake – hidratantna maska za lice od lubenice

One se za razliku od drugih vrsta vidljivo suše na licu što će vam pomoći u određivanju vremena njihovog korištenja jer je trenutak kada je maska potpuno suha trenutak kada se ona treba skinuti, odnosno isprati vodom. Ova vrsta preporučuje se osobama s masnom kožom jer djelomično isušuju kožu pa nisu prikladne za osobe sa suhom kožom.

Prikladno korištenje kozmetičkih proizvoda

Iako su efekti maski za lice vrlo često zapanjujući i vrlo zadovoljavajući treba paziti na to da se one ne koriste prečesto kako se njihov efekt ne bi smanjio, odnosno kako se koža ne bi zasitila proizvoda pa time i prestala davati tako dobre rezultate. Stručnjaci napominju da se maske za lice s kiselinama ne bi trebale koristiti češće od 1 puta tjedno, a maske za hidrataciju ili s vitaminom C kakve u svojoj ponudi ima i Garnier više od 2 puta tjedno za idealne rezultate. 

Revolution Skincare maska za lice
Revolution Skincare maska za lice

Ono što je svakako najbitnije na samom početku korištenja je odabir one za specifične potrebe korisnika jer jedino tako mogu dati željene rezultate.

Garnier kao pomoć za kosu i kožu

Jedan od vrlo popularnih brendova koji je ujedno i vrlo pristupačan je kozmetička tvrtka Garnier. Naime, to je kozmetička tvrtka osnovana u Francuskoj, a koja se najprije bavila proizvodnjom proizvoda za kosu poput tonika i šampona za kosu, a kasnije i boja za kosu. 

Na vrhuncu svoje popularnosti Garnier se okrenuo i proizvodnji proizvoda za lice koji su i danas njihovi bestselleri. Neki od tih proizvoda su:

  • Garnier micelarna voda za skidanje šminke
  • Garnier micelarni gel za čišćenje Pure Active

Uz navedene, vrlo popularan Garnier kozmetički proizvod je i Skin Naturals Moisture + Aqua Bomb maska za lice koja je namijenjena za hidrataciju lica. Ova maska je u formi sheet maske, a sadrži hijaluronsku kiselinu i ekstrakt nara koji hrane i popunjavaju kožu ostavljajući je hidratiziranom i revitaliziranom. Maska se na licu drži 15-ak minuta nakon čega se skida, a ostatak seruma se može umasirati u lice ili ukloniti pamučnom blazinicom.