Nosači za bicikl

Nosači za bicikl za auto su spas za sve bicikliste

Kao što je prethodno rečeno u svijetu dodataka za automobil postoji nekoliko različitih vrsta, a oni nosači za bicikl za auto koji se najviše koriste su:

  • modeli za bicikl (služe i za postavljanje krovne kutije, prijevoz skija, snowboardova i kanua)
  • modeli koji se postavljaju na kuku automobila
  • modeli za bicikl koji se postavljaju na prtljažnik

Ovisno o tome kakav tip automobila imate možete birati između krovnih nosača za bicikle i onih koji se postavljaju na prtljažnik automobila. One koji se postavljaju na kuku automobila mogu birati samo oni koji već imaju kuku za automobil ili oni koji su u istu spremni uložiti nekoliko tisuća kuna.

Dodatna usmjerenja za postavljanje na krov

Osim što je kuka automobila jedan od presudnih dijelova koji utječu na to koju vrstu možete odabrati i krov automobila te veličina automobila, odnosno prtljažnika utječu na to koju vrstu automobilskih nosača za bicikle možete odabrati. 

Prikaz montaže kotača na nosač za bicikl
Prikaz montaže kotača na nosač za bicikl

Kada govorimo konkretno o krovnim nosačima za bicikle, oni se mogu postaviti isključivo na automobile koji imaju ravan krov, odnosno one čiji krov nije stakleni ili rebrasti jer oni na takve krovove ne mogu prianjati pa je važno imati u vidu i ovo pravilo.

Jednostavnost, sigurnost i funkcionalnost u prevoženju bicikla autom

Jedna od najpopularnijih izbora su automobilski krovni nosači za bicikl jer oni ne zahtijevaju nikakvo dodatno ulaganje osim ulaganja u nosače koji kasnije mogu vrlo dobro poslužiti i za postavljanje krovne kutije. 

Prijevoz vašeg bicikla automobilom

Osim toga, ne ometaju pristup ni jednom dijelu automobila kao ni sigurnosnim i svjetlosnim elementima automobila zbog čega se smatraju vrlo sigurnim izborom. Jedini nedostatak ove vrste je njihova nekompatibilnost sa svim vrstama krovova automobila te nešto zahtjevnije postavljanje i skidanje bicikala za koje je potrebna određena snaga.