Pronađite tekstove vaših omiljenih pjesama

Na adresi http://www.tekstovi.org , smjestila se internetska stranica na kojoj ćete pronaći jako veliku kolekciju tekstova pjesama. Mnogima je zasigurno poznata ona situacija kada na radiju, televiziji ili nekom drugom mediju čujete neku pjesmu, uđe vam u uho, ali ima određenih stihova koji su malo nerazumljivi. Neki se onda niti ne trude saznati kako točno glase ti stihovi pa neki možda cijelo vrijeme pjevuše krive stihove. Kako vam se to ne bi dogodilo, uvijek možete otići na internetsku stranicu tekstovi.org te pronaći točne stihove pjesme.

Velika arhiva tekstova pjesama

Na internetskoj stranici tekstovi.org trenutno se nalazi preko 3400 tekstova pjesama. Osim tekstova pjesama, na ovoj internetskoj stranici nalazi se i blog s člancima iz raznih tematskih područja, no osnovna ideja ove stranice je ipak velika arhiva tekstova pjesama. Kod svakog teksta pjesme pronaći ćete točne stihove pjesme te će biti označeno kada i koliko puta se ponavlja refren pjesme.

Navigacija i pretraga tekstova

Do određene pjesme možete doći na više načina. Kao prvo, na vrhu stranice možete kliknuti na poveznicu tekstovi pjesama. Na taj način će vam se ispod izbornika otvoriti stranica sa 16 pjesama te ispod toga imate poveznice za otvaranje novih stranica s novih 16 pjesama.

No, puno jednostavnije će biti pronaći određeni teksti pjesme putem izbornika s desne strane. Tamo su tekstovi sortirani po abecedi i izvođačima. Ispod svakog slova imate izvođače čije ime počinje tim slovom, a pokraj imena piše i broj pjesama za koje ćete pronaći tekstove. Klikom na ime i prezime izvođača, otvorit će vam se stranice s tekstovima pjesama tog izvođača.

Osim na ovaj način, postoje još dva načina da na internetskoj stranici tekstovi.org pronađete željeni tekst pjesme. Iznad gore spomenute liste izvođača po abecedi, nalazi se posebni padajući izbornik sa svim izvođačima putem kojeg lako možete otvoriti arhivu tekstova pjesama pojedinog izvođača. Zadnji način pronalaska teksta pjesme na tekstovi.org, ako znate ime izvođača ili naziv pjesme, ujedno je i najjednostavniji. Iznad padajućeg izbornika nalazi se polje za pretraživanje. Ako u njega upište naziv pjesme, ime ili prezime, rezultati će se pojaviti u sredini stranice te ukoliko taj tekst pjesme postoji na tekstovi.org, možete odmah kliknuti na njega.