Alternativa za standardne sijalice

Proteklih godina tehnologija eksponencijalno napreduje. Iako je LED tehnologija prisutna već duže vrijeme, tek se u posljednjoj deceniji afirmirala kao korisna za ljude. Kada kažemo za ljude mislimo i za običnog čovjeka i njegovo domaćinstvo.Koristeći LED tehnologiju, između ostalog, napravljene su i led žarulje e27. Ovakve žarulje, kao i sve ostale LED žarulje, ne samo da su mnogo sigurnije, već koriste neusporedivo manje snage, u odnosu na konvencionalne žarulje uopće se i ne griju, te imaju mnogo veći životni vijek.

LED tehnologija

Ovakva tehnologija glavni naglasak stavlja na efikasnost. LED trake, sijalice, ploče, ekrani su svi napravljeni od malih LED dioda koje se u njima nalaze. Ove diode ne samo da koriste malu količinu snage već rade na malim istosmjernim naponima.

led-zarulje

Tako nam je danas LED tehnologija omogućila razne vidove light zabava bez upotrebe disko kugla i slično koje troše mnogo više struje jer koriste zastarjele tehnologije. Mnogi smatraju da je sva budućnost rasvjete upravo u LED sijalicama, a ta budućnost polako dolazi i kod nas.

Žarulje i primjena u domaćinstvima

Već smo rekli da su led žarulje e27 veoma efikasne, kao i sve ostale LED žarulje za dom ili za auto (na primjer H7 LED sijalice), ali po čemu se one to točno razdvajaju od običnog skupa desetak LED dioda. Ove žarulje su napravljene od najkvalitetnijih čipova na tržištu koji su posloženi u kućište oblika standardne sijalice koja se mogu zavrtati u standardna grla za žarulje koje već imate u svojim domovima. Led žarulje e27 su i do 95% efikasnije od standardnih sijalica. Kada se tako kaže čini se kao mnogo, ali zapravo je još više …

Inteligentna arhitektura, načini izrade i postavka kao rezultat imaju i do 40,000 sati svjetlosti od samo jedne sijalice. Zastanite malo i razmislite koliko je to zapravo. Neki bi rekli „Količina svjetlosti sigurno nije ista, kao kod standardnih sijalica“. Znate što? I u pravu su! Količina svjetlosti je još i veća, jer svjetlost koju emitiraju led žarulje e27 je i veća od standardnih sijalica.

Budućnost osvjetljivanja

Prema procjenama stručnjaka, kroz nekoliko decenija konvencionalni načini osvjetljivanja će biti na samom izmaku, a LED tehnologija će prevladati tržištem. Tu već stoje na dobrom putu, a nema sumnje da će i nastaviti. Do tada će se vjerojatno pojaviti i neka nova kompetentna tehnologija koja će ugroziti LED tehnologiju, ali do tada zasigurno možemo tvrditi – boljeg osvjetljenja od LED osvjetljenja nema!