Provjera registracije domene

Jednostavna provjera registriranih domena

Ako ste se odlučili za registraciju domene, možete to učiniti putem raznih tvrtki. Nude vam se one domaće, ali i one strane. Većina njih u ponudi ima i ostale usluge koje bi vam mogle zatrebati, kao što su hosting web stranica, certifikati, itd. Cijene su više manje slične pa svatko može odlučiti koga će odabrati. Prednost domaćih tvrtki je svakako jezik pa imate li problema sa stranim jezicima, onda ne morate puno dvojiti za koga se odlučiti.

Provjera registracije domene
Provjera registracije domene mnogih ekstenzija

Bez obzira na tvrtku, prvi korak je uvijek provjera registracije domene na internetu. Provjeru registracije domene možete provijeriti na https://www.studio4web.com/. Kao što je ranije navedeno, ne mogu postojati dvije potpuno iste domene, odnosno one koje imaju isti naziv i ekstenziju. Nakon što putem web forme unesete željeni naziv i ekstenziju, sustav će vam prikazati je li ta kombinacija slobodna. Ako nije, dat će vam alternativne mogućnosti koje možete prihvatiti ili možete upisati nešto potpuno novo. Ako je kombinacija slobodna, moći ćete nastaviti s registracijom.

Korištenje alternativnih web stranica za provjeru

Ako ne želite koristiti konkretne tvrtke koje nude svoje usluge, provjera registracije domene može se obaviti i putem brojnih web stranica dostupnih na internetu.

S obzirom da su sve domene upisane u jednoj zajedničkoj bazi, kojom upravlja krovna organizacija ICANN, dobit ćete identične rezultate kao i da ste koristili neku od ranije spomenutih tvrtki.