Koja krema protiv bora doista ima učinka?

Iako na tržištu postoji mnoštvo krema protiv znakova starenja, teško je donijeti odluku koja od njih je najbolja krema protiv bora. Zašto je to tako? Zato što sjajne reklame i dalje predstavljaju izazov čak i za razumnog kupaca. Skoro svi proizvođači imaju odličan marketing i svaka krema protiv bora je baš ta najbolja krema protiv bora, koja pomlađuje 10 godina, briše bore na čelu… Pa kako onda znati koje od njih doista djeluju? Ključ pronalaska prave kreme protiv bora leži u pozornom praćenju sastojaka.

Obnavljajući retinoidi

Vrsta prirodnog vitamina A, retinol – nježan retinoid koji se nalazi u proizvodima protiv starenja koji se izdaju bez recepta – jača elastičnost i radi s retinoidnim receptorima tvoje kože da pomogne u normaliziranju funkcije starenja kože i zaglađivanju teksture, stimulirajući proizvodnju kolagena i povećavajući brzinu prometa stanica.

krema protiv bora

Mnogi kozmetolozi smatraju da je to jedini sastojak koji dokazano bez sumnje poboljšava staničnu funkciju ostarjele kože koja je fotoošte ena. Također tvrde da postoji mnoštvo dokaza koji pokazuju da retinol poboljšava izgled finih linija i bora.

Alfa hidroksi pomagači

Potražite limunske, glikolne i mliječne kiseline na etiketi krema protiv bora. Ove tvari, sve različite vrste alfa hidroksi kiselina, potječu iz prirodnih izvora kao što su voće i mliječni šećer. Zbog svoje teksture one služe kao piling, uklanjajući mrtve stanice kože i potičući promet stanica kože. Glikolna kiselina posebno smanjuje pojavu bora i finih linija, pružajući koži čvršći osjećaj.

Više sastojaka

Mnoge kreme protiv bora imaju istaknute antioksidanse koji se bore protiv slobodnih radikala. Preporuka stručnjaka je krema protiv bora koja sadrži antioksidanse vitamin C i E koji su najviše testirani u borbi protiv oštećenja stanica kože koja stari. Stručnjaci također napominju prednosti hijaluronske kiseline u tretiranju izrazito naborane kože.

Preporuka

Osim dermatologa, važno je i mišljenje drugih stručnjaka kako bi se odabrala najbolja krema protiv bora. Iako postoji mnoštvo krema protiv bora i korektora koji garantiraju da će ti obrisati bore na čelu, bore oko očiju, smijalice, ojačati strukturu kože, dati elastičnost i cjelodnevnu hidrataciju, neke to doista i mogu. Kako prepoznati koja je prava krema protiv bora za tebe s kojom ćeš obrisati bore i pomladiti se? Obavezno pročitaj sastojke na etiketi kreme i drži se ovih savjeta stručnjaka.

Prečitajte više još i o kapsulama Garcinia Premium.