Njega tetovaže kao ključan korak tetoviranja

Kao što i naslov naglašava, njega tetovaže je ključan korak tetoviranja. Bez pravilne njege tetovaže bit ćete suočeni s nepotrebnim komplikacijama koje ponekad mogu biti bolne i neugodne, a možete ih vrlo lako izbjeći. Tetoviranjem naša koža postaje iznimno osjetljiva jer imamo jednu vrstu rane na tijelu kojoj treba vremena da zacijeli. Njega tetovaže tako počinje odmah po izlasku iz salona, a traje obavezno 2-4 tjedna. Nakon toga njega tetovaže je proizvoljna, ali se svakako preporučuje.

Potpuno je razumljivo da biste odmah željeli svoju tetovažu svima pokazati i pohvaliti se njome. Nažalost, morat ćete se strpjeti dok proces njege ne završi i dok vaša tetovaža ne bude potpuno zacijelila. Tek kada završi prvotna njega tetovaže vi se njome možete pohvaliti prijateljima i obitelji.

Njega tetovaže – prema tetovaži s poštovanjem

Tetoviranje je za mnoge vrlo uzbudljiv i pomalo zastrašujući proces, ali je pri tome vrlo važno kako ćete se odnositi prema vašoj tetovaži nakon što izađete iz studija. U većini slučajeva će vam majstor za tetoviranje objasniti proces njege, ali ako se to ne dogodi, ovdje možete naći kako to izgleda pravilna njega tetovaže.

Budući da je vaša koža nakon tetoviranja jako ranjiva i da postoji mogućnost krvarenja, najvažnije je pripaziti da se ne stvore krastice jer tada postoji mogućnost da će uz otpadanje krastica i dijelovi vaše tetovaže nestati. To znači da njega tetovaže uključuje održavanje vlažnosti tetovaže.

Majstor će vam u salonu staviti zavoj i gel na tetovažu. Tako započinje njega tetovaže. Nakon dolaska kući vi već trebate imati pripremljenu kremu za tetovaže koja ima protuupalno i antibakterijsko djelovanje.

Zavoj ćete maknuti 24 sata nakon izlaska iz salona, ali često ga mičete i ranije, ovisno o uputama profesionalca za tetoviranje.

Njega tetovaže se sada nastavlja u udobnosti vašeg doma. Potrebno je, nekoliko puta na dan, tetovažu oprati čistom vodom i antibakterijskim gelom nakon čega ju trebate osušiti tapkanjem i nanijeti kremu za tetovaže.

Taj proces se nastavlja 2-4 tjedna, tj. dok vaša tetovaža ne zacijeli, a vi ne budete osjećali bol i neugodnost prilikom dodira tetovaže. Njega tetovaže uključuje i ne izlaganje tetovaže suncu, a trebali biste pripaziti da ne ležite na vašoj tetovaži tijekom spavanja.

Ako pažljivo slijedite sve upute njega tetovaže neće biti nikakav problem, a vrlo ćete brzo moći zasjati u javnosti s vašim novim ljubimcem.