Serum za rast trepavica zamijenit će maskaru

Sve zaljubljenice u šminku znaju kako je svakodnevno nanošenje i skidanje šminke dugotrajan proces koji svaki dan ukrade mnogo vremena. Pa iako su mnoge žene ljubiteljice efekata koje možemo postići šminkom, moramo priznati kako šminkanje i skidanje šminke, briga o koži i održavanje make upa uzima veliku količinu vremena.

Bujne trepavice svakako su jedna od najčešćih iluzija koja se postiže šminkom, bilo da se radi o nekoliko slojeva maskare, umjetnim trepavicama ili ekstenzijama. Svaka od ovih metoda ima svoje pozitivne i negativne strane, no u krajnjoj liniji svaka od njih zahtjeva održavanje, novac i finu preciznost koju stječemo vremenom. Ne bi li stvari bile lakše da postoji jednostavniji način dolaska do dugih, gustih i tamnijih trepavica?

Nahranite svoje trepavice

Serum za rast trepavica odnedavno je jedan od najpopularnijih dodataka beauty rutini mnogim ženama. Jednostavnost korištenja, rezultati koji se brzo mogu vidjeti i odlične recenzije online mogu se činiti jednostavno predobrima da bi bili istiniti. Ipak, serum za rast trepavica iznenadit će vas svojom učinkovitošću i brzinom djelovanja – znatniji rezultati trebali bi biti vidljivi već nakon desetak dana.

Kroz 3 do 4 tjedna trepavice postaju vidljivo punije, duže i tamnije, što je odlična vijest za sve one koje nisu ljubitelji svakodnevnog korištenja maskare ili umjetnih trepavica! Uz to, trepavice izgledaju zdravo i njegovano, a mnoge formule seruma za rast trepavica također će se potruditi ojačati i sačuvati trepavice od korijena, smanjujući lomljenje i prijevremeno ispadanje trepavica koje može biti uzrokovano svakodnevnim stavljanjem i skidanjem šminke.

Duže, ljepše i punije

Serum za rast trepavica ima dobru reputaciju baš zbog svog brzog i učinkovitog djelovanja, no zapravo otkriven je slučajno. Naime, glavna i odgovorna tvar koja uzrokuje produljenje trepavica, prostalgladin, zapravo se već nalazi u našem tijelu, ali i u lijekovima. Jedan od glavnih nuspojava kapi za oči za borbu protiv glaukoma upravo je rast i produženje trepavica, pa je beauty industrija samo preuzela ovaj sastojak, s obzirom da se zna da nije štetan za tijelo.

Ono što serumi zapravo rade jest da produžuju period u kojemu trepavica raste i skraćuju period mirovanja trepavica, ne utječući tako na cjelokupni životni vijek trepavice kako ne bi uzrokovali veće probleme. Osim prostagladina, u serumima za rast trepavica nalaze se i mnoge druge tvari poput vitamina i esencijalnih kiselina koje će nahraniti već izrasle trepavice te ih time učiniti zdravijima, hidratizirati ih i spriječiti pucanje. Time serumi za rast trepavica zapravo imaju dvije uloge – poticanje rasta i briga o već postojećim trepavicama – koje na kraju rezultiraju prekrasnim i bujnim trepavicama.

Kako nanijeti serum za rast trepavica

Postoji nekoliko načina da serum za rast trepavica nanesete na trepavice. Prvi su oni s četkicom sličnom onoj od maskare. Kod nanošenja jako je bitno četkicu što više približiti bazi trepavica te pri nanošenju tankog sloja seruma nježno protresti četkicu kako bi što više proizvoda ostalo na samoj bazi. Nakon toga, proizvod treba lagano iščetkati dužinom trepavica.

Druga vrsta su serumi s kistićem nalik na one za tekući tuš. Serum treba nanijeti uz samu bazu trepavica, pazeći kako ne bi slučajno završio u oku. Dogodi li se to ipak, oko treba temeljito isprati. Koliko često trebate nanositi serum ponajviše ovisi o uputama proizvođača i željenim efektima koje planirate postići. U pravilu bi se trebao nanositi jednom do dva puta dnevno, na čiste trepavice, maksimalno dva mjeseca, nakon čega uporabu treba smanjiti ili u potpunosti prekinuti. Tražite li kvalitetne proizvode, svakako pogledajte što vam Lux-factor može ponuditi.

Pažljivo slijedite upute

Važno je napomenuti kako pretjerano korištenje seruma za rast trepavica i ne pridržavanje uputa može dovesti do neugodnih posljedica. Svi proizvođači, primjerice Lux-factor, imaju vrlo detaljne upute za korištenje. S obzirom da serum djeluje na produženje perioda rasta trepavica, moguće je da njegovo pretjerano dugo korištenje uzrokuje naglo ispadanje velikog broja trepavica u kratkom roku, jer trepavice praktički preskaču stadij mirovanja prije ispadanja. Iako trepavice ponovno narastu, za potpuni oporavak potreban je duži period – od 4 do 6 tjedana – što može predstavljati problem.

Nadalje, treba zapamtiti kako serumi za rast trepavica nikako ne bi trebali doći u kontakt s okom, pa je veoma važno odmah reagirati ako se to slučajno desi. Dugotrajna izloženost oka prostalgladinu kod nekih pacijenata s glaukomom uzrokovala otekline mrežnice i zamućenje vida, što treba imati na umu. Na kraju,  iako su preparati dermatološki ispitani važno je napomenuti kako, osjetite li bilo kakve neželjene nuspojave poput peckanja ili svrbeža, odmah trebate prestati s uporabom seruma za rast trepavica.

infashionshop.hr – Brza dostava, odlicna komunikacija. Cipele kao na slici 🙂 Čitajte više …