Stolne lampe vrhunskih dizajna

Stolne lampe popularne su od pamtivijeka, a danas se u ponudi nalaze razne vrste koje oduševljavaju dizajnom. Iako su veoma slični pojmovi, stolne i noćne lampe nisu jednake, a kroz tekst ćemo vam objasniti zbog čega. Sve o tome kakve stolne lampe su trenutno najpopularnije, kako odabrati prave i gdje ih kupiti najpovoljnije saznajte kroz ovaj tekst.

Stolne lampe i njihova funkcija

Mnogi smatraju da stolne lampe služe isključivo za rasvjetu, no to nije tako. Dobro, naravno da služe za rasvjetu, no one imaju puno važniji cilj. Rasvjeta u svakoj prostoriji nalazi se na stropu i ona služi za opću rasvjetu prostorije. Za razliku od noćnih lampi koje osvjetljuju prostor oko sebe, stolne lampe fokusirane su da svjetlost usmjeruju u određeno područje i da ne osvjetljavaju dodatno ostali prostor prostorije. To je ujedno i glavna razlika. One služe za pomoć prilikom učenja, pisanja zadaće ili crtanja, te se njihova svjetlost usmjerava na područje stola na kojem se to radi. Danas lampe na stolu služe i kao ukrasni predmet, no prilikom kupnje lampe za stol zasigurno biste trebali na umu imati to da ona mora usmjeravati svjetlost na određeno područje rada, a ne osvjetljavati cijeli prostor.

LED stolne lampe najbolji su izbor

LED tehnologija preuzela je gotovo sve oblike rasvjete i danas se može naći u ulozi osvjetljavanja ceste kod automobila, te rasvjete gotovo svih novih prostora. Zbog svojih prednosti u odnosu na ostale oblike rasvjete, najbolji izbor su LED stolne lampe. Samo neke od njenih prednosti su manja potrošnja energije (je gotovo svu energiju pretvara u svjetlost), veća dugotrajnost (neke LED lampe traju i preko 50 tisuća radnih sati), te u konačnici i bolje osvjetljenje. LED lampe za stol zasigurno vas neće razočarati, a u ponudi trgovina primijetiti ćete da upravo one zauzimaju najveći dio ponude.

Kako odabrati idealnu lampu za stol

Već smo kroz cijeli tekst opisali razlike i najkvalitetnije lampe, a sada ćemo detaljnije napisati na što obratiti pažnju prilikom odabira. Prva stvar je naravno izgled stola, stvari koje su već na njemu, te lampe. Pokušajte birati lampu prema onome što već imate. U slučaju da je sve na stolu u nekoj boji, tada se možete odlučiti i na kupnju stolne lampe iste boje, kako bi ona odlično pasala u cjelini. Osim toga, ono što svakako preporučujemo je kupnja lampe koja ima više zglobova, kako biste prema vlastitoj želji mogli svjetlost usmjeriti točno u onu točku koja vam najbolje odgovara. Pripazite i na boju svjetlosti koju lampa emitira, LED lampe svijetle bijelim svjetlom, dok ostale bacaju pomalo žuto ili narančasto svjetlo koje mnogima ne paše za fokusiranje.

Lampe za stol online

U današnje vrijeme najisplativija je kupnja online, jer se mnoge web trgovine s niskim cijenama bore da steknu što više kupaca u ovoj online utrci. Iz široke ponude Volino trgovine možete pronaći velik broj različitih lampi po najboljim cijenama. Nerijetko su u trgovini dostupna i sniženja, te stolne lampe možete pronaći po najnižim cijenama na tržištu. Nakon narudžbe, lampe će biti poslane i u svega nekoliko dana stići na vašu kućnu adresu. Zbog jednostavnosti i kupnje iz vlastitog doma, ovaj vid trgovine sve je popularniji i sve se više ljudi fokusira isključivo na kupnju stvari online.

Noćne lampe i razne vrste

Kroz cijeli tekst smo zanemarili noćne lampe i njima ćemo posvetiti posljednje poglavlje ovog teksta. Glavnu razliku između ove dvije vrste već smo spomenuli, a bitno je napomenuti da noćne lampe dolaze u puno zanimljivijim dizajnima i pružaju razne nijanse svjetlosti. Za razliku od LED lampa, noćne lampe svijetle u toplijim bojama, a zbog raznih tekstura oko žarulje mogu emitirati i veoma zanimljivo svjetlo. Birajte ih prema dizajnu cijele prostorije, te obratite pažnju na sve druge elemente u prostoriji. Moderne lampe neće se uklapati u staromodan dizajn ostalih predmeta u sobi, te zbog toga morate prema cjelini birati i noćne lampe. Uskladite ih s noćnim ormarićem, a za dječju sobu možete birati lampe i s raznim oblicima. Primjerice, lampa u obliku žirafe ili „lava“ lampa mogu biti odlične za dječju sobu i oduševljavati dijete prilikom svakog paljenja. Razni oblici i vrste dostupni su u online trgovini Volino, u kojoj svatko može pronaći lampe prema svojim željama.