Registracija domene za kreiranje web stranice

Provjera i registracija domene

Prilikom kreiranja web stranice morate znati o čemu će ona biti, te prema tome odabrati prikladno ime domene. Prvi korak nakon što ste smislili domenu je provjera domene, koja će Vam otkriti za koje je ekstenzije taj glavni dio slobodan. U slučaju da nije slobodan ni za jednu ekstenziju koja Vas zanima, tada morate odabrati neko drugo ime domene. Kada konačno pronađete slobodnu domenu, sljedeći korak je registracija domene. Jednostavno dodajte željenu domenu u košaricu i uplatite novac.

SSL certifikat za web trgovina

Još je jedna stvar veoma bitna kod kreiranja web stranica. U slučaju da Vaša web stranica sadrži forme u koje korisnici upisuju privatne i povjerljive podatke, neophodno je da domena ima SSL certifikat. To je certifikat koji kriptira sve podatke koji se šalju između posjetitelja i web stranice, te tako onemogućava njihovu krađu i zloupotrebu.

On korisnicima Vaše web stranice daje sigurnost, a ima li web stranica ili ne SSL certifikat, možete prepoznati po lokotu lijevo od domene u address baru od browsera. Postoje razne vrste SSL certifikata, od onih koji štite samo jednu domenu, do onih koji mogu štititi više poddomena. Također, ovisno o vrsti – razlika je i u razini zaštite. Najobičniji SSL certifikat dobiva se provjerom vlasništva domene, dok se kod onih nešto skupljih provjerava i cijela tvrtka.

Na web stranici Domovanje.com možete obaviti kupnju svih stvari koje su Vam potrebne za izradu web stranice, od domene, do hostinga i SSL certifikata. Dugogodišnje iskustvo i kvalitetni proizvodi učinili su ih jednim od najpouzdanijih poslužitelja i zasigurno nećete pogriješiti njihovim odabirom.

Pročitajte i članak “Jednostavno kupovanje kriptovaluta putem interneta” ako vas interesuje kako na primjer kupiti Bitcoin.