Tepisi za auto zadržavaju prljavštinu na jednom mjestu

Tepisi za auto gotovo da su dio serijske opreme automobila. Kada kupujete novi automobil, vrlo vjerojatno ćete uz njega dobiti i set tepiha, ili od samog proizvođača ili trgovca. Njima je to ujedno dobra prilika za reklamu jer na tepihe utisnu svoj logo.

Oni su vrlo koristan dodatak jer prilikom svakog ulaska u automobil skupljaju prljavštinu na jednom mjestu. Kada se zaprljaju, lakše ćete očistiti tepihe nego pod automobila u slučaju da nemate tepihe. Kupuju se uglavnom u setovima od 4 tepiha. Dva su za prednja mjesta, odnosno za vozača i suvozača i dva za stražnja mjesta. Moguće se odlučiti za univerzalne i tipske varijante. Univerzalne možete postaviti u bilo koju automobil. Mana ovakvih tepiha je što neće u potpunosti pristajati u svaki automobil jer nema svaki automobil iste dimenzije prostora za noge. Želite li to izbjeći, možete se odlučiti za tipsku varijantu.

Takvi tepisi prilagođeni su svakom modelu automobila što znači da su izrađeni točno po njegovim mjerama. Zbog toga će takvi tepisi savršeno pristajati svakom modelu automobila. Osim te glavne podjele, kvalitetni tepisi za auto se još dijele i po materijalu od kojeg su izrađeni pa tako na tržištu postoje gumeni i tekstilni. I jedni i drugi imaju svoje prednosti i mane i na svakome je da odluči koji će mu tip više pristajati.

 

Gumeni tepisi

gumeni-auto-tepisi

Glavna odlika gumenih tepiha je lakoća održavanja. Zbog gume od koje su napravljeni, možete ih jednostavno ispirati pod mlazom vode. Ukoliko nisu jako prljavi, voda će biti dovoljna. U slučaju da se nataložilo puno prljavštine, možete ih tretirati i nekim auto šamponom kako bi ih lakše očistili. Prilikom kupovine bolje se odlučiti za neke malo skuplje varijante gumenih tepiha. Oni su izrađeni od kvalitetnije gume pa će i duže trajati jer im neće smetati vremenske prilike. Tu možete prečitati kako se montiraju nosači za bicikl.

Tekstilni tepisi

Tekstilni tepisi se nešto teže održavaju od gumenih jer se prljavština često dosta uvuče u njih. Zato ih je najjednostavnije čistiti usisivačem. Razlikuju se u gustoći tkanja pa su neki glatki, a neki puno grublji.  Prednost ovakvih tepiha je u tome što je dostupno mnogo različitih modela od kojih neki izgledaju vrlo atraktivno pa osim same funkcionalnosti ostavljaju dobar vizualni dojam.

Ako vas zanimaju krovne kutije, pročitajte najnoviju objavu.