Zaštitnik od dosadnih napasnika – komaraca

U današnje vrijeme više ništa nije sigurno, rekli bi stariji ljudi. Da u većini slučajeva to doista jeste tako uvjeravaju nas duge šetnje po prirodi iz kojih izađemo izujedani od strane komaraca kao da smo izašli iz horor filma. Ako živite u kućama i imate dvorišta svakako znate kako dosadni komarci mogu da pokvare savršen porodični roštilj. Zbog toga vam mi donosimo narukvice protiv komaraca.

Način djelovanja narukvica

Sada se vi vjerojatno mislite – još jedna muljaža, kao s televizijskih reklama. Da ovo zaista nije tako uvjerit ćete se i sami kada pročitate ostatak teksta. Naime, komarci su osjetljivi na mnoge stvari, od kojih su veliki dio izraženi mirisi. Međutim, ne možemo svaki izraženi miris koristiti u borbi protiv komaraca, jer veliki dio tih mirisa šteti i nama samima. Zbog toga smo mi izdvojili nekoliko mirisa i aroma koji prosto tjeraju komarce od nas, a da ne štete nama.

narukvica-protiv-komaraca-1

Sastojci koji najefektivnije tjeraju komarce i ostale insekte su ulje citronele, lavandu, kimen i geraniol. Ovako pomiješani čine odličnu liniju obrane protiv dosadnih napasnika. Tvorci narukvice protiv komaraca su odlično ukomponirali sve ove sastojke kako bi naša koža i mi ostali netaknuti.

Sigurnost, efikasnost i dugotrajnost narukvica

Vjerojatno ste do sada čuli ili pročitali kako su ovakve narukvice štetne po vaše zdravlje i kako mogu naškoditi vašoj koži. Ovo prosto nije tako, farmaceutske industrije su započele ovu priču kako bi lakše prodavali kreme, lijekove, sprejeve i slično koje su manje efikasne od ovih narukvica.

Ako se sada pitate „zašto kreme koje sadrže iste sastojke ne bi bile podjednako efikasne?“, ispod slijedi odgovor. Naime, ovi sastojci su dobro upakirani u silikonsku narukvicu i tako dizajnirani da traju i po nekoliko nedjelja. S druge strane vaša koža upije sve aktivne sastojke i mirise iz kreme i tako već poslije nekoliko sati vi postajete ranjivi.

Pogodnost narukvica

Narukvice protiv komaraca su pogodne za sve one koji su stariji od 3 godine. Narukvicu jednostavno stavite na ruku, gležanj ili neki drugi dio tijela za koji smatrate da je nezaštićen i nepokriven odjećom. Aktivni sastojci iz narukvice djeluju po nekoliko tjedana što je sasvim dovoljno vremena da se uvjerite u efikasnost ovih spravica. Narukvice protiv komaraca nešto bez čega ne biste trebali ići na more, na izlete, na selo i slično, zašto biste izlagali sebe i svoje bližnje opasnim i dosadnim komarcima, kada ostatak života možete provesti bez njih?