Dječji bicikli

Dječji bicikl vodi mališane u nove avanture

Pravog malog biciklista potrebno je u svijet biciklizma uvesti što ranije, stoga je pravo vrijeme da mu nabavite dječji bicikl praktički čim napravi prve korake. Ipak, prvi dječji bicikli trebali bi biti oni bez pedala, takozvani bicikli guralice, na kojima se dijete može voziti odgurivanjem nogama. 

Oni dolaze u veličinama prilagođenim djeci već od dvije godine, a veličine sežu sve do onih prilagođenih djeci do šeste godine. Takvi bicikli za djecu odlični su za vježbu, jer su mnogo sigurniji za vožnju, a omogućavaju savladavanje održavanja ravnoteže.

Spremni za pravi bicikl

Prvi pravi dječji bicikl, kojeg možete kupiti u internetskoj trgovini Kakadu, vaši mališani mogu voziti tek sa otprilike tri do četiri godine, ovisno o brzini rasta. Budite spremni na to da će za vožnju biti potrebno neko vrijeme učenja i vježbe, no pokušajte se ne oslanjati na pomoćne kotače na dječjem biciklu ako želite da ga vaše dijete što prije nauči vozititi, jer oni u pravilu ne pomažu kod održavanja ravnoteže. 

Dječji bicikli

Također, imajte na umu da bicikl mora odgovarati vašem djetetu po veličini, jer će učenje voženja biti tim teže ako je dijete premaleno za model koji ste odabrali.

Ništa bez dječje kacige

Kacige za djecu obavezan su dio biciklističke opreme za mlade bicikliste. Kako kaciga za djecu čuva najvažniji dio tijela, veoma je važno odabrati odgovarajući model koji štiti i čuva vaše dijete od ozljeda. Prije svega, važno je odabrati dobru veličinu kacige za djecu.

Top 10 kaciga za djecu

Ona bi trebala prianjati uz glavu i čvrsto na njoj stajati, bez da ju neugodno pritišće. To možete provjeriti tako da dijete isproba kacigu, te dok mu je ona na glavi.

Bicikl je jedno od najatraktivnijih prijevoznih sredstava. Vozeći bicikl ne možemo upasti u gužvu, za vožnju nam ne treba vozačka dozvola i možemo ga parkirati gotovo bilo gdje. Pročitajte više u članku Cestovni bicikli kao pionir biciklizma.