Funkcionalnost rasvjete prije svega

Stolne lampe kao dekorativni element interijera

Ukoliko svoj interijer želite dodatno popuniti dekoracijom, vrlo inovativan potez bi bio odabir dobre dekorativne stolne lampe. Prije kupovine ovakve vrste, važno je odrediti jačinu svjetla koje želite kao i dominantan stil u koji se lampa mora uklopiti. Ovakvi modeli će u vaš interijer unijeti više intime, dojam ležernosti, opuštenosti i romantike te će povećati osjećaj topline kada se ugasi glavna rasvjeta. 

LED žarulje
Osim snage osvjetljavanja, kod LED žarulja je moguće birati i boju svjetlosti

Povijest LED žarulja

Začetak LED žarulja seže u 1962. godinu kada su se pojavile, a tada su imale mogućnost proizvodnje isključivo crvenog svjetla zbog čega su se tada koristile samo za indikatore i laboratorijsku opremu. LED žarulje su po svojoj definiciji električna svjetla koja se koriste u svjetiljkama i rasvjetnim tijelima koja upotrebljavaju LED diode za emitiranje svjetla. 

LED žarulje za budućnost

Njihovo je ime skraćenica engleskih riječi Light Emitting Diode što sugerira postojanje dioda umjesto žarne niti kakvu pronalazimo kod klasičnih žarulja. Kao što je ranije rečeno, nekada su klasične LED žarulje mogle emitirati samo crveno svjetlo dok su danas dostupne u raznim oblicima, snagama i bojama svjetlosti koje mogu emitirati. 

Danas se na tržištu mohu pronaći LED žarulje snage od 3W do 15W. Važno je napomenuti da se jačina njihove svjetlosti izražava u lumenima, što je važno ukoliko mijenjate stare žarulje s LED žaruljama te dobro pogledajte etiketu i konvertirajte vate u lumene. Osim snage osvjetljavanja, kod LED žarulja je moguće birati i boju svjetlosti pa tako možete birati između toplo bijele (3000k) i neutralno bijele boje (4000k).