Tinta za printer

Ispišite mnoge stranice tintom za printere

Tinta za printere jedna je od popularnijih boja koja se koristi u kućnim, ali I profesionalnim printerima. S obzirom na to što planirate ispisivati na vašem printeru, lako ćete se odlučiti za printer s tonerom ili tintom. Povijesno, tinta za printere koristi se u široj uporabi duže od tonera, jer je cjenovno bila (a u nekim pogledima još uvijek je) pristupačnija od tonera, barem što se
tiče uredskih potreba i ispisa kod kuće.


Muke po tinti

Prednost tonera nad tintama za printere svakako je to što prosječan toner može ispisati više stranica od prosječne tinte za printere. Nedostatak crne tinte za printere često nam je svima uzrokovala glavobolje zbog nemogućnosti ispisa najobičnijeg tekstualnog dokumenta. No s druge strane, tinta za printer i dalje je rado viđeni gost svih inkjet printera u boji koji se nalaze u kućanstvima. Kvalitetan inkjet printer može se naći po pristupačnim cijenama te vrlo kvalitetno ispisati slike i fotografije u boji (pogotovo u kombinaciji s dobrim foto-papirom). Tinte za printere u boji jeftinije su od tonera u boji u svakom pogledu, a nude gotovo istu kvalitetu ispisa, pa se na izbor nude nove mogućnosti za izradu poklona, ispis uspomena i slično.

Tinta za printer

Urednija opcija

Također, tinta za printere svakako je urednija opcija, barem što se zamjene tiče. Svatko tko je i jednom mijenjao toner na printeru zna da, bez obzira na sve predostrožnosti koje prilikom izrade stvori proizvođač, prah tonera nekako uvijek uspije pobjeći i zaprljati printer, stol, druge papire i/ili vas. Zamjena tinte za printer s druge strane poprilično je elegantan proces, koji ne zahtijeva od vas otvaranje bilo kakvih zaštita koje bi omogućile da dođete u direktan kontakt s tintom. Sve što se od vas traži jest da izvadite stare kasete tinte za printere i na njihovo mjesto umetnete nove, a zaštitni pečat probit će se tek kada kaseta sjedne na svoje mjesto u printeru.

Tinta za printer na lošem je glasu jer ponestajanjem tinte ne pada kvaliteta ispisa, već se u jednom trenu ispisivati više jednostavno ne može (što se često zna dogoditi iznenadno), za razliku od tonera koji nakon određene granice nude sve slabiju kvalitetu ispisa. Ipak, tinte za printere i dalje imaju svoje mjesto na tržištu kao odlična (i cjenovno pristupačnija) opcija za ispis.