Ljetne ženske sandale

Ženske cipele za sve prilike

Udobne ženske cipele veoma su važne za sve žene, ali pogotovo one koje moraju mnogo vremena provoditi na nogama. Ženska obuća često je napravljena kako bi izgledala lijepo, s udobnosti na drugom mjestu, što može uzrokovati razne probleme poput oticanja stopala, bolova u stopalima i žuljeva.

Pronalazak lijepih i udobnih ženskih cipela može se činiti kao velik izazov, pogotovo ako imate osjetljivija stopala. Ipak, uz nekoliko trikova čak ćete i neudobnu žensku obuću moći učiniti ugodnijom za nošenje, a samim time i smanjiti negativne posljedice koje neudobna obuća može imati na stopala!

Ženska obuća za svaki dan

Ženska obuća za svaki dan trebala bi prije svega biti udobna i kvalitetna, stoga na ženskim cipelama koje ćete nositi često nemojte štedjeti. Veoma je važno da cipele mogu preživjeti

svakodnevno korištenje bez da izgube oblik, s obzirom da želite da vašem stopalu uvijek pružaju potporu.

Ovisno o tome kakve su vaše navike, ženske cipele za svaki dan mogu biti različitih modela:

  •  Oxfordice
  •  Tenisice
  •  Gležnjače
  •  Ženske sandale

Prije kupnje svakako provjerite odgovaraju li vam ženske cipele. U pravilu, one vas ne bi trebale stiskati na prstima ili pak biti preuske, a dio ženske cipele oko pete također ne bi trebao biti pretjerano tvrd ili uzak. Tako ćete spriječiti neugodno trljanje cipele o stopalo tijekom hodanja.

Obuća s potpeticom

Većina žena osim udobnih cipela u svom ormaru ima i žensku obuću s potpeticom. Biranje modela s potpeticom, bilo da se radi o ženskim sandalama, čizmama ili salonkama, uvijek je rizik. Kupujete li ženske cipele s potpeticom, dobro je da znate koje su vaše granice, te provjerite radi li se o stabilnim i kvalitetnim modelima.

Platforma ženske sandale
Platforma ženske sandale s ramenčićima Hana plave

Loš utjecaj takve obuće na stopalo također možete smanjiti i silikonskim ulošcima koji će stopalu dati dodatnu potporu i smanjiti naprezanje dok nosite obuću. Radi li se o ženskim sandalama ili salonkama također možete koristiti i razne dodatke koji će vam štititi petu od žuljeva koji mogu nastati tijekom nošenja.

Za sve sportašice

Ženske cipele za sport posebna su priča za sebe. S jedne strane, uvijek je dobro ne slomiti budžet radi kupnje, no s druge dobri modeli vrijede zlata. Kada se radi o sportskim ženskim cipelama, također je važno napomenuti da je to jedina vrsta cipela kod kojih postoji razlika između muških i ženskih cipela, jer se točke pritiska i mjesta gdje je potrebna dodatna potpora stopalu razlikuju između muškog i ženskog stopala.

https://www.youtube.com/watch?v=wbZLvRrhfmU

Sportske modele birajte prema tome koju vrstu stopala imate, ali i na kojem terenu planirate vježbati, pogotovo ako se radi o high-impact sportovima poput trčanja. Dobro prilagođene ženske cipele tako će pomoći umanjiti negativne utjecaje udarca noge o pod.

Stabilna i udobna obuća

Zimska ženska obuća nudi niz različitih opcija za hladnije dane, no važno je znati po kojem vremenu planirate ih planirate nositi. Najveći problem donosi kišno i hladno vrijeme s mnogo snijega ili kiše, za koje su vam potrebne stabilne, čvrste i tople ženske cipele s protukliznim potplatom kako biste mogli hodati sigurno.

Ženska obuća za svaki dan
Ženska obuća za svaki dan – tople gležnjače “ugice” Ariana siv

Stil cipele također je bitan. Niske ženske cipele i gležnjače možda jesu moderne, no neće vas čuvati od višeg snijega, pa su najbolji odabir čizme klasične visine do pola lista ili pak još i više. Izbjegavajte modele s visokom petom za dane obilježene lošim vremenom, jer su šanse za nezgodama tim veće u cipelama koje nisu stabilne.

Čitajte i sljedeći članak: SoftShell jakne za prijelazno razdoblje

Softshell jakne su tople zaštitne jakne koje štite od vjetra, slabije kiše ili snijega.

Topla ljeta uz žeske sandale

Iako se tako ne čini, ljetne ženske sandale možda su najteža obuća za pronalazak. Iako se na tržištu danas gotovo u svako doba godine mogu kupiti ženske sandale, pronaći model koji će udobno pristajati može biti prava avantura. Ženske sandale jedine su cipele uz koje se ne nose

čarape, što znači da one moraju biti udobne same po sebi, jer nema barijere između stopala i njih.

Uvijek je najbolje birati ženske sandale od prirodnih materijala koji omogućuju sušenje znojnog stopala, jer vam to na ljetnim vrućinama može raditi razliku između žuljeva i zdravog stopala. Imate li stopala koja se jako znoje, također razmislite i o nabavci dezodoransa za stopala koji će pomoći kod tog problema. Imajte na umu da stopala tijekom ljeta na vrućinama mogu i nateći, pa tražite modeli koje vas ne pritišću i nemaju uske remenčiće koji bi mogli uzrokovati probleme. Uz veliki asortiman u trgovinama, ne biste trebali imati problema s pronalaskom odgovarajućeg modela.