Brzo ispecite hranu na električnom roštilju

Roštilj je jedno od omiljenih pomagala u pripremi hrane. Najčešće se u proljeće i ljeto može osjetiti miris roštilja iz mnogih domova. Dolazi u nekoliko različitih varijanti, ali sve češće je upravo električni roštilj prvi izbor prilikom kupnje.elektricni-zar

Prednosti i nedostaci

Kao i svaki drugi tip roštilja, električni roštilj (flamula.hr) ima svoje prednosti i nedostatke. Iako, ono što je nekima nedostatak, drugima zapravo i ne predstavalja nedostatak, već upravo razlog zašto su se odlučili za nabavku električnog roštilja.

Osnovna prednost ovakvog tipa roštilja je njegova funkcionalnost. Dok je, npr. roštilj na ugljen, namijenjen korištenju u dvorištu ili vrtu, električni roštilj se lako može koristiti i u stanu. Osim toga, električni roštilj se može pohvaliti i brzinom pripreme hrane. Dovoljno ga je ukopčati u struju, pričekati svega par minuta da se zagrije i pečenje može početi. Tokom pečenja, električni roštilj će održavati istu temperaturu pa će se hrana ravnomjerno ispeći, što je teško postići kod drugih tipova roštilja. Nakon korištenja, vrlo lako ćete ga očistiti. Ponekad će ga biti dovoljno prebrisati vlažnom krpom, a postoji i mogućnost kupovine posebnih sredstava s kojima ćete ga još dodatno ulaštiti. Vrlo ga ja važno očistiti nakon svakog korištenja kako se ostaci hrane ne bi zalijepili za rešetku pa ćete idući put potrošiti puno vremena da to uklonite.

Kada govorimo o nedostacima električnog roštilja, jedini nedostatak nekima je izostanak karakterističnog okusa i mirisa koji se može postići korištenjem roštilja na ugljen. No, mnogi u tome ne vide ništa loše i to ih ne odvraća da se odluće upravo za ovaj tip roštilja.

Vrste električnih roštilja

https://www.youtube.com/watch?v=5zuOA3CYkGs

Moguće je pronaći nekoliko različitih modela električnih roštilja pa svatko može odabrati onaj koji mu najviše odgovara. Najjednostavniju varijantu čini električni roštilj koji ima samo jednu rešetku. Na nju se se onda postavlja hrana i peće s povremenim okretanjem. Za još bržu pripremu hrane, moguće je kupiti električni roštilj koji ima još jednu dodatnu preklopnu rešetku. Ona služi da se njome prekrije hrana koja se postavi na glavnu rešetku. Na taj način će se hrana odjednom peći s obje strane pa će biti još brže gotova. Nemojte nipošto zanemariti tu činjenicu kako se ne bi iznenadili i kako vam hrana ne bi zagorjela.